🎥 UFC'er Weidman steekt vingers in ogen rivaal Silva: 'Blindganger' MMA Nieuws
MMA Nieuws

🎥 UFC'er Weidman steekt vingers in ogen rivaal Silva: 'Blindganger'

🎥 UFC'er Weidman steekt vingers in ogen rivaal Silva: 'Blindganger'

Chris Weidman zette afgelopen nacht tijdens UFC Fight Night in Atlantic City zijn waanzinnige comeback voort. Voor het eerst sinds 2017 wist hij een gevecht te finishen, met een derde ronde TKO stop op Bruno Silva. Of dat feestje nu wel door kan gaan, is echter de vraag.

Weidman brak in 2021 zijn been op gruwelijke wijze, maar knokte zich terug naar de top. De overwinning op Silva leek een mooi einde van een loodzwaar herstelproces, maar de manier waarop is omstreden. Weidman drukte namelijk tot twee keer toe zijn vingers in de ogen van Silva.

Sterke start van Weidman, Silva vecht terug

Na een wat aftastende beginfase startte Weidman sterk. De voormalig middengewicht kampioen was tactisch met zijn stoten en landde een high kick die Silva pijn deed. In de clinch wist hij meerdere knieën naar het hoofd te landen en domineerde de worstelpartijen.

In de tweede ronde vecht Silva zich terug. Hij loerde op counters op de stoten van Weidman en leek de Amerikaan vroeg in de ronde pijn te doen met een low kick. Herinneringen aan Weidman's horror blessure komen naar boven. Toch knokte Weidman zich terug en weet Silva te beschadigen, waardoor hij de ronde naar zich toe trekt.

Oogprikken overschaduwen overwinning

Helaas wordt het gevecht in de tweede ronde al getekend door vingers in het oog bij Silva. Onbedoeld raken beide vechters elkaar in de ogen, wat een voorbode blijkt voor de controverse in de derde ronde.

In de laatste ronde drukt Weidman wederom per ongeluk twee vingers in het oog bij Silva. De Braziliaan zakt naar de grond en Weidman gooit er een serie ground-and-pound stoten uit, wat leidt tot een TKO-overwinning.

Weidman viert, Silva protesteert, overwinning gecorrigeerd

Weidman viert uitgelaten, maar Silva protesteert direct hevig. Ondanks zijn klachten en een vertraging in de aankondiging van de winnaar, wordt Weidman eerst nog uitgeroepen tot winnaar via TKO.

Commentator Brendan Fitzgerald gooit echter direct roet in het eten. Hij vertelt de kijkers dat de finish is afgekeurd. In plaats daarvan wordt de wedstrijd gescoord tot dat moment, wat resulteert in een unanieme technische beslissing in het voordeel van Weidman. De scorekaarten tonen drie keer 30-27 voor Weidman.

Controverse blijft hangen

Weidman mag zich weliswaar winnaar noemen, maar de overwinning is omstreden. De oogprikken hebben duidelijk invloed gehad op het verloop van de gevecht en Silva's protesten zijn terecht.

Of de overwinning van Weidman een echte overwinning is, blijft dus een vraagteken. Hoewel hij een sterk gevecht leverde, overschaduwen de vingers in het oog helaas zijn comeback.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws