UFC vechtbaas blokkeert Alex Pereira's stap naar zwaargewicht: Waarom? MMA Nieuws
MMA Nieuws

UFC vechtbaas blokkeert Alex Pereira's stap naar zwaargewicht: Waarom?

UFC vechtbaas blokkeert Alex Pereira's stap naar zwaargewicht: Waarom?

Alex Pereira's toekomst in de UFC is onderwerp van gesprek sinds hij zijn licht zwaargewicht titel verdedigde met een knock-out over Jiri Prochazka op UFC 303. Als voormalig kampioen in twee verschillende UFC divisies (middengewicht en licht zwaargewicht) wekt een stap naar zwaargewicht veel interesse. Pereira heeft zelf al interesse getoond, maar zijn coach Plinio Cruz ziet het voorlopig anders.

Cruz erkent dat een zwaargewicht titel een historische prestatie zou zijn, maar vindt dat de focus nu op het verdedigen van de licht zwaargewicht titel moet liggen. De heavyweight divisie is volgens hem momenteel wat stagnerend door geplande gevechten van Jon Jones en Tom Aspinall.

UFC CEO Dana White huiverig voor heavyweight move

Ook UFC CEO Dana White is terughoudend over een zwaargewicht stap voor Pereira. Hij vindt dat Pereira eerst meer ervaring moet opdoen in de licht zwaargewicht divisie. Cruz is het eens met White dat Pereira zich eerst moet bewijzen in de huidige klasse.

Toch blijft de droom van een heavyweight titel voor Pereira bestaan. Zowel Pereira als Jon Jones hebben al gesproken over een mogelijk titelgevecht. Cruz gelooft dat dit een ongekend grote wedstrijd zou worden.

Pereira focust op volgende licht zwaargewicht titelgevecht

Ondanks de ambities voor heavyweight verwacht Cruz dat Pereira zich in 2024 nog op licht zwaargewicht zal richten. Na drie gevechten in korte tijd is rust belangrijk. Cruz verwacht dat Pereira later in 2024 zijn titel voor de derde keer zal verdedigen.

Pereira's drang om te vechten is groot. Zo wilde hij alweer trainen na zijn gevecht op UFC 303 en zelfs meedoen aan het volgende evenement. Cruz tempert dit enthousiasme en vindt dat Pereira eerst moet herstellen.

De komende maanden zal duidelijk worden wat de toekomst in petto heeft voor Pereira. Hijzelf droomt van heavyweight, maar voorlopig ligt de focus op het verdedigen van zijn licht zwaargewicht titel.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws