UFC-debuut 17-jarige met speciale licentie om te vechten MMA Nieuws
MMA Nieuws

UFC-debuut 17-jarige met speciale licentie om te vechten

UFC-debuut 17-jarige met speciale licentie om te vechten

Raul Rosas Jr., 17, maakt vanavond zijn UFC debuut met een speciale licentie voor minderjarigen. Ondanks dat hij minderjarig is, is hij erin geslaagd om volwassen mannen in de MMA-kooi te verslaan.

Hoewel Raul Rosas Jr. nog niet oud genoeg is om een ​​biertje te kopen of een rijbewijs te halen, mag hij niettemin volgens de wet deelnemen aan een MMA-wedstrijd tegen een volwassene. In de geschiedenis van deze sport is het ongehoord dat een 17-jarige professioneel mag vechten in de UFC. Maar Rosas is er echter heel bekend mee.

Hij heeft volwassen mannen verslagen zolang het fysiek mogelijk was mogelijk zelfs langer. Hij veranderde de ongeschreven regels in Mexico met betrekking tot wat een "kind" zou kunnen bereiken in een MMA-kooi. ,,Ik was 15 toen ik mijn amateur carrière begon", zegt Rosas. ,,Omdat het een Indiaas gebied was, was het vooral aan de promotor. "

,,Uiteindelijk hebben we hem overtuigd en hij gaf me uiteindelijk de kans om op zijn event te vechten." Ik had één gevecht toen ik 15 was en toen mijn andere amateur gevecht was ik 16. Toen maakte ik mijn pro-debuut toen ik 17 was. … Ik vocht tegen mensen die in de dertig waren. De oudste vechter die ik vocht was 33 of 34. De jongste was 25 of 26."

Onderschat hem niet

Rosas en zijn groep moesten veel hoepels door ​​om mondelinge goedkeuring van overheidsfunctionarissen te krijgen. Hij moest een speciale vergunning aanvragen met toestemming van zijn sponsors en ouders. ,,De vecht commissie heeft het al goedgekeurd. Ik heb al het papierwerk al gedaan. Het enige wat ik hoefde te doen was naar een notaris gaan. Ik denk dat hij film stuurde aan de commissie en zei waarom ik klaar ben om op dit niveau te vechten en de commissie keurde het goed."

Slechts enkele uren voor zijn gevecht op Dana White's Contender Series tegen Mando Gutierrez, heeft de Nevada Athletic Commission (NAC) vergadering vandaag eindelijk de licentie vrijgeven. Rosas Jr weet dat hij zal worden onderschat voor zijn leeftijd, maar beloofd zijn beste beentje voor te zetten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws