Oleksandr Usyk: 'Gevecht met Deontay Wilder in Amerika' Boks Nieuws
Boks Nieuws

Oleksandr Usyk: 'Gevecht met Deontay Wilder in Amerika'

Oleksandr Usyk: 'Gevecht met Deontay Wilder in Amerika'

Oleksandr Usyk heeft onthuld dat hij als volgende tegen Deontay Wilder wil vechten, dit nadat Tyson Fury zijn aandacht op Anthony Joshua heeft gericht. Het gevecht zou in Amerika plaats moeten vinden.

De Oekraïne komt van zijn tweede overwinning op Joshua en hij heeft verklaard dat hij pas volgend jaar van plan is terug te keren naar de ring. Met een voorlopig gevecht van tafel, is Fury nu in gesprek om in december tegen Joshua te vechten.

Toch wel blij

Een rematch-clausule is opgenomen in de deal, dus toen hem werd gevraagd tegen wie hij de volgende keer zou kunnen vechten, antwoordde Usyk: ,,Deontay Wilder. Hij is een gevaarlijke vechter, en dat gevecht zou hoogstwaarschijnlijk in de Verenigde Staten zijn", vertelde Usyk.

Wilder keert op 15 oktober terug naar de ring terwijl hij tegenover Robert Helenius staat. Als 'The Bronze Bomber' wint, staat een gevecht tegen Usyk begin 2023 op het spel. Usyk beweert dat het Fury's "schuld" is dat ze niet tegen elkaar vechten. ,,Ik ben blij. Ik ben thuis, maar er is maar één verandering geweest, ik versloeg Joshua voor de tweede keer", vervolgde Usyk.

Onvoorspelbaar

Usyk's manager Igas Kilmas heeft ook zijn commentaar op Fury geuit. Hij heeft betoogd dat 'The Gypsy King' de Oekraïner als een "gevaar" ziet. ,,Usyk is de wereldkampioen zwaargewicht en kijk hoeveel uitspraken Fury de afgelopen maanden heeft gedaan", voegde Klimas eraan toe.

"Hij gaat met pensioen, hij gaat niet met pensioen, hij vecht tegen Usyk, hij is niet Usyk, en nu hij tegen Joshua vecht, weet je echt niet wat Fury nu gaat doen. ,,Als je in zijn verleden kijkt naar alles wat er is gebeurd. Veroorzaakte Fury altijd een probleem als het ging om een gevecht om onbetwiste wereldkampioen uit te maken. Hij is onvoorspelbaar."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws