UFC chanteerde vechter! 'Ontslag of doen wat zij wilden' MMA Nieuws
MMA Nieuws

UFC chanteerde vechter! 'Ontslag of doen wat zij wilden'

UFC chanteerde vechter! 'Ontslag of doen wat zij wilden'

Junior dos Santos zegt dat de UFC hem dreigde met ontslag als hij gevechten tegen Jairzinho Rozenstruik of Cyril Gane zou weigeren. Dos Santos maakte afgelopen weekend zijn pro-worsteldebuut onder de All Elite Wrestling-vlag en heeft zich in lange tijd niet zo gelukkig gevoeld.

In een interview met MMA-Fighting spreekt Dos Santos zijn ongenoegen uit over de werkwijze van de UFC. ,,Ze waren echt onprofessioneel, laten we het zo zeggen, met de manier waarop ze mij behandelden, zoals ze iedereen behandelen", zei Dos Santos.

,,Ik was niet de eerste en zal ook niet de laatste zijn. De laatste twee gevechten die ik kreeg waren op deze voorwaarden: 'Je neemt ze of je vliegt er uit.'” Dos Santos verloor veel sponsorovereenkomsten toen de UFC-Reebok-deal van start ging en de UFC haar vechters verbood andere merken te promoten.

Niemand helpt je

Dos Santos hoopt op een betere en veiligere toekomst voor atleten in MMA met, for bijvoorbeeld de Ali Act in de sport. Hij houdt zijn woede echter niet in. ,,"Er is niets dat atleten helpt", zei Dos Santos. ,,Juridisch hebben we geen structuur in MMA zoals boksen met deze wet. … Dat is erg belangrijk voor de bescherming van vechters." (TEKST LOOPT DOOR ONDER VIDEO).

,,Want op dit moment gebeuren de dingen zoals [MMA-promotors] willen. Ze doen wat ze willen. Als het werkte, prima. Zo niet, dan schoppen ze je eruit, zetten ze je opzij, verlagen je loon, doen dit of dat. Ik denk dat het heel belangrijk zou zijn als ze eindelijk de Ali Act naar MMA zouden brengen en het allemaal duidelijker zouden maken en vechters meer zouden beschermen, met betere contracten en een basis om de atleten te verdedigen.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws