'Opa' Aldo overbluft Font op weg naar UFC-titelgevecht (video) MMA Nieuws
MMA Nieuws

'Opa' Aldo overbluft Font op weg naar UFC-titelgevecht (video)

'Opa' Aldo overbluft Font op weg naar UFC-titelgevecht (video)

Jose Aldo versloeg Rob Font in hun bantamgewicht gevecht tijdens het UFC Fight Night-evenement in de UFC APEX afgelopen acht in Las Vegas, Nevada. Aldo, een van de grootste vechters aller tijden, hoort nog steeds bij te top.

Alhoewel Aldo zichzelf afgelopen week een 'opa' noemde in een interview blijkt daar in de UFC-kooi niets van te merken. Aldo versloeg de nummer 4 gerangschikte bantamgewicht Font via unaniem besluit (50-45, 50-45, 49-46).

Voor de titel

In tegenstelling wat de scorekaarten van de jury aangeven had Aldo wat tegenslag om de overwinning te behalen. Font begon sterk, doorspekte Aldo met stoten en liet de Braziliaan geen ruimte op de voeten. Aldo pakte zijn moment door Font te laten vallen en hem bijna af te maken met een stevige ground-en-pond. Het gevecht bleef de volle vijf rondes spannend tot het einde.

Velen schreven Aldo, een voormalig UFC-vedergewicht kampioen, af nadat hij in juli 2020 een verwoestend verlies had geleden tegen Petr Yan in een vacante bantamgewicht titelwedstrijd. Maar de 35-jarige ex-rivaal van Conor McGregor heeft sindsdien drie opeenvolgende overwinningen behaald, waardoor hij won van Marlon Vera, Pedro Munhoz, en nu Font.

Na de wedstrijd zei de Braziliaan dat hij voormalig kampioen bantamgewicht TJ Dillashaw wil ontmoeten in wat waarschijnlijk een titel eliminator zal zijn. Waarbij de winnaar een titelkans krijgt tegen Aljamain Sterling of Petr Yan.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws