Ongeslagen Oekraïner Amosov onderuit tegen underdog Jackson: 'Dominante titelwinst' (video) MMA Nieuws
MMA Nieuws

Ongeslagen Oekraïner Amosov onderuit tegen underdog Jackson: 'Dominante titelwinst' (video)

Ongeslagen Oekraïner Amosov onderuit tegen underdog Jackson: 'Dominante titelwinst' (video)

Jason Jackson heeft de MMA-wereld geschokt tijdens Bellator 301 en heeft de kampioenstitel veroverd afgelopen nacht in Chicago door de voorheen Yaroslav Amosov te verslaan.

De zegevierende Jackson (17-4 MMA, 8-1 BMMA), die door velen als een duidelijke underdog werd beschouwd, sloeg de eerder ongeslagen Yaroslav Amosov (27-1 MMA, 8-1 BMMA) knock-out en bekroonde daarmee een dominante partij tijdens het hoofdgevecht op vrijdag in de Wintrust Arena in Chicago.

Een strijd van tactiek en timing

Vanaf de openingsbel wist Jackson de takedown-pogingen van Amosov te pareren en afstand te houden. Hij gebruikte lowkicks om Amosov op afstand te houden. Zijn uppercuts en knieën bedreigden Amosov elke keer als hij een takedown probeerde.

Naarmate het gevecht vorderde, raakte Amosov uitgeput. Jackson bleef kalm en wachtte op zijn moment, die hij vond in een combinatie die eindigde met een harde rechter. Amosov ging neer en probeerde te overleven. Terwijl hij opstond, incasseerde hij stoten. Een slordige takedown werd opnieuw beantwoord met een uppercut - maar deze keer was het de knockout stoot.

Amosov's eerste verlies

Jackson, die sinds juli 2022 niet meer had gevochten, verlengde zijn winstreeks naar zeven. Tot zijn andere opmerkelijke overwinningen behoren gevechten tegen Douglas Lima, Paul Daley, Benson Henderson, en Neiman Gracie.

Amosov verliest voor het eerst als professional. Hij won de titel tegen Douglas Lima in juni 2021 en verdedigde deze succesvol tegen Logan Storley in februari, na een pauze van MMA om te dienen in het Oekraïense leger.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws