'Nee!' Onttroonde UFC-kampioen Teixeira wil rematch MMA Nieuws
MMA Nieuws

'Nee!' Onttroonde UFC-kampioen Teixeira wil rematch

'Nee!' Onttroonde UFC-kampioen Teixeira wil rematch

Glover Teixeira daagt na gisteren te zijn onttroont van de UFC lichtzwaargewicht titel Jiri Prochazka uit voor een rematch. Maar nieuwe kampioen zegt 'nee en wil een gevecht met Jan Blachowicz.

Na het verliezen van de UFC licht zwaargewicht titel aan Jiri Prochazka tijdens het UFC 275-evenement in het Singapore Indoor Stadium gisteren, toonde Teixeira interesse in een onmiddellijke rematch. Prochazka zei echter dat hij na zijn overwinning van plan is zijn eerste titelverdediging te maken tegen Jan Blachowicz, een andere voormalige kampioen.

Blachowicz verloor afgelopen oktober de titel van Teixeira, maar kwam terug met een TKO-overwinning op Aleksandar Rakic ​​op 14 mei en riep op tot een titelkans. ,,Nu is Jan denk ik de volgende uitdager", zegt Prochazka. ,,Dus ik zou tegen Jan willen vechten. Omdat ik denk dat ik de sleutels heb om hem te verslaan."

Geen wonder

Het is niet verwonderlijk dat Blachowicz zei dat hij een kans heeft om het op te nemen tegen Prochazka in een kans om de troon te heroveren. Hij noemde de mogelijke wedstrijd "het grootste gevecht" in de Europese geschiedenis. Blachowicz is Pools, terwijl Prochazka Tsjechisch is.

Teixeira stond voor op twee van de drie scorekaarten van de jury op weg naar de vijfde ronde en zou zijn titel hebben behouden. Als hij nog 28 seconden had overleefd. Het gevecht al de geschiedenis ingaan als een van de meest opwindende titelgevechten in de UFC-geschiedenis.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws