'Manwijven horen niet thuis in de MMA-kooi!' Geen transvrouwen toelaten MMA Nieuws
MMA Nieuws

'Manwijven horen niet thuis in de MMA-kooi!' Geen transvrouwen toelaten

'Manwijven horen niet thuis in de MMA-kooi!' Geen transvrouwen toelaten

UFC-veteraan James Vick is het niet eens met transgender vrouwen die deelnemen aan MMA sport. De vechter heeft zijn verzet geuit tegen transvrouwen die deelnemen aan mixed martial arts.

James 'The Texecutioner' Vick heeft zijn verzet geuit tegen transvrouwen die deelnemen aan mixed martial arts. Zijn mening komt overeen met die van andere MMA-fans die over het controversiële onderwerp hebben gesproken.

Sinds Fallon Fox naar buiten kwam als de eerste openlijk trans-vechter, is het onderwerp van transvrouwen die vechten tegen vrouwelijke tegenstanders zwaar onder de loep genomen. Joe Rogan, onder andere, weerlegde Fox's plaats in de damesdivisie gedurende het grootste deel van haar carrière.

Wat de transvechter ertoe aanzette om te argumenteren tegen enkele van de opmerkingen die hij maakte op zijn podcast, The Joe Rogan Experience. Nu zegt ook Vick zwaar tegen te zijn. ,,Het is gewoon gek om te denken dat je een biologische man kunt hebben, die op een gegeven moment besluit dat hij zijn geslacht gaat veranderen door te strijden tegen vrouwen."

Niet goed

,,Ze zijn fysiek zoveel groter, ik bedoel, het is gek", zegt Vick tegen Breitbart News Daily podcast ,,Als je een coach bent die je vrouwelijke vechter laat vechten tegen een transman, ben je een vreselijke coach … je riskeert iemands verwonding met dit soort zaken."

Vick ging in februari 2021 met pensioen na zijn vijfde verlies op rij. Zijn laatste tegenstander, Andre Fialho, versloeg hem venijnig in ronde twee van hun gevecht op het Xtreme MMA-evenement.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws