Kayla Harrison keert terug naar de PFL voor gevecht met Julia Budd MMA Nieuws
MMA Nieuws

Kayla Harrison keert terug naar de PFL voor gevecht met Julia Budd

Kayla Harrison staat op het punt om terug te keren tegen een andere voormalige kampioen. De PFL kondigde vandaag aan dat Harrison (15-1) zal vechten tegen Julia Budd (17-6) tijdens het seizoens afsluitende PFL World Championship Event op 24 november, dat plaatsvindt in The Anthem in Washington D.C.

Dit markeert Harrison's eerste gevecht sinds ze in de finale van het lichtgewicht toernooi van 2022 in november vorig jaar verloor van rivaal Larissa Pacheco.

Allrounder Kayla Harrison

Voor haar verlies tegen Pacheco won Harrison haar eerste 15 professionele gevechten na een glansrijke judocarrière waarin ze de eerste Amerikaanse werd die een Olympische gouden medaille won in de sport tijdens de Olympische Spelen van 2012 in Londen, gevolgd door nog een gouden medaille op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Ze behaalde twee PFL toernooiwinsten in het lichtgewicht (155 pond) voordat ze verloor van Pacheco, nadat ze de Braziliaanse daarvoor al twee keer had verslagen.

Het gevecht op 24 november met Budd wordt aangekondigd als een 145-pond showcase gevecht. Eerder werd al bekendgemaakt dat Harrison een van de eerste namen was die was opgenomen in de supergevechtserie van de league, die buiten het reguliere seizoen en toernooiformaat van de PFL bestaat.

Budd, voormalig Bellator vedergewicht kampioen, heeft tot nu toe teleurstellend gepresteerd in de PFL. De Canadese veteraan heeft sinds haar debuut in 2021 in de SmartCage een record van 2-3 en een zeer verwacht gevecht met Harrison dat vorig jaar juli zou plaatsvinden, werd geannuleerd toen Budd zich vanwege een blessure moest terugtrekken.

Het PFL World Championship evenement omvat ook zes kampioen finales, waar de winnaars naast een toernooi titel een prijs van $1.000.000 in ontvangst zullen nemen