Gezeik om uitslag UFC-gevecht: 'Klopt geen zak van' MMA Nieuws
MMA Nieuws

Gezeik om uitslag UFC-gevecht: 'Klopt geen zak van'

Gezeik om uitslag UFC-gevecht: 'Klopt geen zak van'

Mike Winkeljohn de bekende MMA-coach is op zijn zachtst gezegd en furieus op de jury die de uitslag van het gevecht tussen Holly Holm en Ketlen Vieira besliste. "Het is niet eerlijk tegenover de vechters" zegt de coach.

Coach Winkeljohn was geschokt toen hij hoorde dat Vieira werd aangekondigd als de winnaar van haar UFC Vegas 55 gevecht tegen Holm. Winkeljohn, een coach van Holm, was ervan overtuigd dat zijn leerling het gevecht had gewonnen toen de laatste bel ging (gaat verder onder video).

Het was een spannend gevecht, maar Holm had bijna het dubbele van de significante aanvallen dan Vieira en had bijna negen minuten meer controle. Dus voor Winkeljohn is het duidelijk Holm had de winst moeten krijgen.

Slaat nergens op

,,Toen bekend werd dat de jury ging beslissen , waren we ons feest al aan het plannen. We waren een beetje teleurgesteld dat we de finish niet haalden. Maar er waren veel dingen die achter de schermen aan de hand waren. Maar ik dacht nog steeds dat we het gevecht gemakkelijk hadden gewonnen", zegt Winkeljohn.

,,Ik verwachtte absoluut een overwinning en was gewoon geschokt dat we verloren. Na het gevecht zag je de reactie van Holly en Ketlen, vechters weten het, wij weten wie er echt gewonnen heeft. Dat is alles wat ik kan zeggen, ik ben gewoon teleurgesteld omdat het niet eerlijk is voor de vechters.

De coach gelooft dat als Holm had gewonnen, ze een titelkans had gekregen, en daarna had hij haar graag tegen bokskampioen Katie Taylor in de ring gezien. Maar voorlopig staat dat op een laag pitje.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws