Katie Taylor sleept wederom  beste vrouwelijke bokser Award binnen Boks Nieuws
Boks Nieuws

Katie Taylor sleept wederom beste vrouwelijke bokser Award binnen

Katie Taylor sleept wederom  beste vrouwelijke bokser Award binnen

Katie Taylor wint voor het tweede jaar op rij de beste vrouwelijke vechters prijs van Ring Magazine. Taylor voegt zich bij bekende namen als Muhammad Ali, Joe Louis en Joe Frazier.

De Ierse Taylor wordt de eerste dubbele winnaar van de prijs, sinds deze in de korte geschiedenis van de categorie vrouwen is toegekend. En wordt algemeen erkent als een van de meest prestigieuze onderscheidingen die in de sport worden uitgereikt.

Legendes

Taylor vocht twee keer in 2020. De Ierse versloeg de Belgische Delphine Persoon in hun langverwachte herkansing in augustus. Taylor volgde die overwinning in november op, toen ze vorige maand de Spaanse Miriam Gutierrez domineerde.

Ter vergelijking: in 2008-2009 was Manny Pacquiao de laatste mannelijke vechter die de onderscheiding achter elkaar won. Naast Pacquiao sluit Taylor zich aan bij een gewaardeerd gezelschappen legendes als Joe Louis, Joe Frazier, Muhammad Ali en Evander Holyfield als eerdere winnaars.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws