Dustin Poirier treft Michael Chandler tijdens UFC 281 (Bronnen) MMA Nieuws
MMA Nieuws

Dustin Poirier treft Michael Chandler tijdens UFC 281 (Bronnen)

Dustin Poirier treft Michael Chandler tijdens UFC 281 (Bronnen)

Dustin Poirier tegen Michael Chandler staat gepland voor UFC 281 op 12 november in Madison Square Garden in New York City. Bronnen bevestigden aan MMA-verslaggever Ariel Helwani de komende wedstrijd. De clash wordt gezien als een cruciaal lichtgewicht gevecht. UFC 281 heeft nog geen headliner.

De teams van beide vechters zeiden onlangs dat ze verwachtten dat deze matchup tot wasdom zou komen. Poirier en Chandler waren in juli betrokken bij een verbale woordenwisseling op UFC 276, waardoor de beveiliging hen uit elkaar haalde.

Nederlaag

Poirier is niet meer in de UFC kooi gestapt sinds hij vorig jaar december verloor van de toenmalige lichtgewichtkampioen Charles Oliveira op UFC 269. Die nederlaag maakte een einde aan een win record van drie gevechten, waaronder twee overwinningen op Conor McGregor.

Poirier bracht een groot deel van de eerste zeven maanden van 2022 door met campagne voeren voor een gevecht met Nate Diaz. Maar de promotie koos ervoor om Diaz te boeken tegen Khamzat Chimaev.

Titelkans

Chandler boekte in mei een knock-out overwinning op Tony Ferguson. Waardoor de voormalige Bellator-kampioen lichtgewicht weer aan de winnende kant terechtkwam na opeenvolgende verliezen tegen Justin Gaethje en Oliveira.

Poirier en Chandler staan ​​respectievelijk op nummer 2 en 5 in de lichtgewicht divisie. Dus de winnaar zal waarschijnlijk een van de koplopers zijn voor een titelkans in 2023. Oliveira en Islam Makhachev zullen elkaar ontmoeten voor de vacante titel tijdens UFC 280 in oktober.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws