Diefstal! Blachowicz vs Ankalaev UFC titelgevecht eindigt bizar MMA Nieuws
MMA Nieuws

Diefstal! Blachowicz vs Ankalaev UFC titelgevecht eindigt bizar

Diefstal! Blachowicz vs Ankalaev UFC titelgevecht eindigt bizar

Jan Blachowicz en Magomed Ankalaev zagen hun wedstrijd op bizarre wijze eindigen. De Jury oordeelde een gelijkspel terwijl de Rus duidelijk had gewonnen.

Na vijf actierondes tussen Jan Blachowicz en Magomed Ankalaev vandaag, leek het erop dat Ankalaev meer dan genoeg had gedaan om weg te lopen als de nieuwe UFC licht zwaargewicht kampioen. Het gevecht in de T-Mobile Arena in Las Vegas, Nevada roept vragen op.

Op de een of andere manier bleef de titel vacant na het UFC 282-hoofdevenement in Las Vegas, waarbij het gevecht schokkend werd uitgeroepen tot een gelijkspel (48-47 Blachowicz, 48-46 Ankalaev, 47-47). Ankalaev bekritiseerde de beslissing in zijn interview na het gevecht en zei dat hij niet zeker weet of hij daardoor ooit nog in de UFC zal vechten.

Rare beslissing

"Ik weet niet wat ik moet zeggen", zei Ankalaev via een tolk. "Ik heb dat gevecht gewonnen. Dit is diefstal. Waarom heb ik mijn titelriem niet gekregen?" Blachowicz liep tijdens het interview naar Ankalaev in de Octagon en zei dat Ankalaev de licht zwaargewicht titel verdient.

De uitslag werd echter nog controversiëler toen vrijwel direct na de wedstrijd bekend werd dat twee andere UFC vechters voor de titel zullen gaan. UFC-president Dana White kondigde aan dat Glover Teixeira en Jamahal Hill het op 21 januari in Rio de Janeiro, Brazilië, tegen elkaar zullen opnemen voor de vacante licht-zwaargewicht titel bij UFC 283.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws