Deze UFC-kampioen gaat vandaag met pensioen! 'glorieus tot het einde' MMA Nieuws
MMA Nieuws

Deze UFC-kampioen gaat vandaag met pensioen! 'glorieus tot het einde'

Deze UFC-kampioen gaat vandaag met pensioen! 'glorieus tot het einde'

Frankie Edgar zal tijdens UFC 281 aankomende nacht voor de laatste keer de wandeling naar de MMA-kooi maken. Edgar zal het opnemen tegen Chris Gutierrez op de hoofdkaart van UFC 281 in Madison Square Garden.

Het wordt ook Edgar's 36e professionele gevecht en 30e in de UFC tussen drie gewichtsklassen en ook als voormalige lichtgewicht kampioen. Toch zegt hij dat hij nog steeds niet echt heeft nagedacht over hoe geweldig zijn carrière was, maar het is iets waar hij naar uitkijkt (lees verder onder video).

"Ja, ik denk dat dat later waarschijnlijker is", zegt Edgar. "Ik ga er zeker op terug komen, praten met vechters, en dat roept zeker wat herinneringen op. Maar als ik oud ben en met mijn kleinkinderen, dan zal ik over die gevechten praten.”

Tegen iedereen gevochten

Voor Edgar kwam het mooiste moment van zijn carrière in april 2010 toen hij BJ Penn versloeg in Abu Dhabi om de lichtgewicht titel te winnen. “Het winnen van de titel is altijd speciaal. In mijn carrière heb ik veel ups en downs gehad, zelfs in mijn worstelcarrière', zei Edgar. “Dus om het toppunt van de sport te bereiken en de titel te winnen tegen BJ Penn, die de man was. Het was bijzonder.”

In zijn carrière heeft Frankie Edgar ook gevochten tegen onder meer Penn, Jose Aldo, Gray Maynard, Cub Swanson, Urijah Faber, Charles Oliveira, Chad Mendes, Max Holloway en Benson Henderson. Hij heeft tegen bijna iedereen gevochten in zijn gewichtsklasse. Maar hij zegt dat de enige tegenstander waarvan hij wenste tegen te kunnen vechten, Dominick Cruz was.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws