De sleutels tot de overwinning voor Alistair Overeem zaterdag MMA Nieuws
MMA Nieuws

De sleutels tot de overwinning voor Alistair Overeem zaterdag

De sleutels tot de overwinning voor Alistair Overeem zaterdag

Alistair Overeem heeft zijn zinnen gezet de UFC zwaargewicht titel. Het is een titel die hem jarenlang is ontgaan. Zaterdag staat de Nederlandse MMA-legende tegenover de Rus Alexander Volkov. In wat wellicht zijn laatste kans is op het UFC goud.

Om dat zou gewilde goud te veroveren moet Overeem het opnemen tegen een Russisch zwaargewicht. Welke net zo bedreven is in het vechten als Overeem zelf. Het voordeel van de Rus is zijn lichaamslengte en het vermogen raak te slaan. Net als Overeem probeert Volkov zaterdag in Las Vegas ook te bewijzen dat hij een zwaargewicht titel waard is.

Naar de grond

Op 40-jarige leeftijd heeft Overeem bijna geen tijd meer en als hij weer knock-out gaat. Wie weet hoe lang de UFC hem dan nog wil houden. Dit is Overeem's laatste echte kans en hij moet op zijn best zijn om Volkov te verslaan.

Volkov is, net als Overeem, een kickbokser van hoog niveau. Hij is een van de weinige zwaargewichten in de UFC met een karatebasis en trapt veel. Het enige waar Overeem beslist beter in is dan Volkov, is worstelen. Om Volkov te verslaan kan dat een sleutel zijn. De Rus naar de grond halen en knevelen.

Pas op die kin

Het lengte verschil tussen de lange Rus en Overeem betekent dat de Nederlander zich in moet vechten. Dus dichtbij Volkov komen, zodat deze zijn lengte voordeel niet kan benutten. Hoe meer afstand hoe gevaarlijker de Rus is voor Overeem. Dus lijkt het credo slopen, dat doe je door dichtbij te vechten, ellebogen te gebruiken en de clinches gebruiken om Volkov uit te putten.

Nog een van de sleutels voor het succes voor de Nederlander is zijn kin. Overeem staat er om bekend geen sterke kin te hebben. En daardoor knock-out te gaan. Het probleem is dat, ondanks dat hij zo sterk is, zijn kin net zo gevoelig is. Sinds hij Brock Lesnar in 2011 versloeg, heeft hij zeven keer verloren. Allemaal door knock-outs. Taak dus voor Overeem om zijn kin goed te beschermen.

? ZIE OOK ?

https://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/mma-nieuws/chaos-rondom-volgende-gevecht-ufc-kampioen-khabib/

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws