De Notorious is Back: McGregor kondigt nieuwe vechtdatum aan? MMA Nieuws
MMA Nieuws

De Notorious is Back: McGregor kondigt nieuwe vechtdatum aan?

De Notorious is Back: McGregor kondigt nieuwe vechtdatum aan?

Conor McGregor, de spraakmakende Ierse MMA-ster, lijkt klaar te zijn voor zijn langverwachte comeback. Na een blessure-afzegging voor UFC 303 hint hij op social media naar een "nieuwe datum".

Afgelopen zaterdag zou Conor McGregor het hoofdevent van UFC 303 vechten tegen Michael Chandler. Echter, vanwege een teenblessure werd het gevecht van de kaart gehaald. Sindsdien zijn beide vechters actief op social media geweest om hun toekomstplannen te bespreken. Op maandag gaf McGregor een update, waarin hij hintte op een "nieuwe datum".

Blessure gooit roet in het eten

In zijn bericht gaf McGregor lof aan licht zwaargewicht kampioen Alex Pereira, die op korte termijn inviel voor de geblesseerde Jiri Prochazka. Pereira won uiteindelijk met een spectaculaire knock-out tegen Prochazka in het nieuwe hoofdevent van UFC 303. Tijdens de vechtweek nam Pereira McGregor in bescherming voor zijn besluit zich terug te trekken.

McGregor gaf geen specifieke datum voor zijn terugkeer, maar benadrukt wel dat hij pas weer zal vechten als hij 100% fit is. Michael Chandler heeft aangegeven bereid te zijn te wachten op de McGregor-fight, een gevecht waar hij al jaren naar streeft.

Sinds hun gezamenlijke rol als coaches in The Ultimate Fighter 31 medio 2023 worden hun namen al met elkaar in verband gebracht.

Wie wordt de tegenstander?

Na McGregors recente tweets beweerde Chandler dat hem een gevecht met lichtgewicht kampioen Islam Makhachev was aangeboden voor oktober. Hij gaf echter aan liever tegen McGregor te vechten op UFC 306 op 14 september in Las Vegas. En deze datum lijkt de terugkeer van de Ier te kunnen markeren.

Makhachev reageerde fel op Chandlers claim. Hij noemde de voormalig Bellator kampioen "onbetrouwbaar" en voegde toe dat als de McGregor-matchup zich weer voordoet, "je (Chandler) er vandoor zult gaan".

Dustin Poirier, de meest recente tegenstander van zowel Chandler als McGregor, mengde zich ook in de strijd. Hij verslikte Chandler nadat die licht maakte van Makhachev's weigering voor een rematch.

"Ik heb je gewurgd, en je hebt sindsdien niet meer gevochten", schreef Poirier. De spanning in de lichtgewichtdivisie is duidelijk zichtbaar. Met McGregor's terugkeer op de loer, bereiden andere vechters zich voor op een gevecht om de titel of een lucratieve clash met de Ierse superster.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws