TITELKANS: Alistair Overeem in februari de UFC-kooi in tegen Alexander Volkov MMA Nieuws
MMA Nieuws

TITELKANS: Alistair Overeem in februari de UFC-kooi in tegen Alexander Volkov

TITELKANS: Alistair Overeem in februari de UFC-kooi in tegen Alexander Volkov
TITELKANS: Alistair Overeem in februari de UFC-kooi in tegen Alexander Volkov

Voor de Nederlander Alistair Overeem lijkt de gedroomde weg naar de UFC zwaargewicht titel in het nieuwe jaar werkelijkheid te worden. Hij treft de Rus Alexander Volkov tijdens UFC Fight Night.

Overeem en Volkov zullen de headliner verzorgen voor het UFC Fight Night event op 6 februari. Zo vertelde UFC president Dana White ESPN vandaag. Overeem en Volkov zijn respectievelijk de nrs. 5 en 6 zwaargewichten, volgens de officiële ranglijst van de UFC.

Gedane zaak

De Nederlander heeft aangegeven nog een keer voor de titelkans te strijden. Het kijkt er op dat de UFC hem die kans meteen van het nieuwe jaar gunt. Een strijd tegen Stipe Miocic in 2016 had de kans kunnen zijn op de titel voor Overeem. Echter leed hij een knock-out verlies.

Overeem is inmiddels 4-1 in zijn laatste vijf wedstrijden. Het enige verlies kwam in de laatste seconden van een gevecht van vijf ronden tegen Jairzinho Rozenstruik. Zijn laatste wedstrijd was op 6 september tegen Augusto Sakai. Sakai kreeg zo'n bruut pak slaag van de Nederlander dat hij er een aantal gebroken ledematen aan overhield.

Winst en verlies

Volkov is op zoek naar zijn eerste echte kans op een gevecht voor de titel. Hij kwam ook dicht bij het veiligstellen van titelkans in 2018, maar leed een slecht getimed verlies tegen Derrick Lewis bij UFC 229. Het laatste gevecht van Volkov dateert van oktober waar hij Walt Harris versloeg.

Afgelopen week plaatste Overeem een bericht op social media waarin hij kort schreef: "Nog een laatste keer". Duidende op het feit dat hij nog een kans op de titel wilde. Bij deze lijkt zijn wens in vervulling te gaan maar staat Volkov hem voor nu nog in de weg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws