'1776 Klappen in zijn gezicht!' Beruchte UFC-vechter krijgt geen medelijden MMA Nieuws
MMA Nieuws

'1776 Klappen in zijn gezicht!' Beruchte UFC-vechter krijgt geen medelijden

'1776 Klappen in zijn gezicht!' Beruchte UFC-vechter krijgt geen medelijden

Michael Chandler, de UFC lichtgewicht uitdager, heeft op een felle manier gereageerd op het verlies van Colby Covington tijdens UFC 296 afgelopen weekend.

Covington keerde terug in de kooi tijdens het hoofdevenement van UFC 296 afgelopen weekend. Voor Covington was dit zijn eerste gevecht sinds een unanieme beslissingsoverwinning op Jorge Masvidal in maart vorig jaar. In de pay-per-view hoofdact stond hij tegenover Leon Edwards. In de aanloop naar het gevecht was Covington, zoals verwacht, provocerend, waarbij hij zelfs de vermoorde vader van de kampioen betrok.

Covington gedomineerd en verliest

Ondanks alle praatjes bleek dit allemaal tevergeefs op zaterdag. In het hoofdevenement van UFC 296 werd Colby Covington gedomineerd en verloor hij door unanieme beslissing. Na het gevecht gaf hij de schuld van zijn nederlaag aan drie vermeende Donald Trump-hatende juryleden, en beweerde dat hij beroofd was. Michael Chandler lijkt het niet eens te zijn met die beoordeling.

In een recent interview reageerde Michael Chandler op het verlies van Colby Covington. Chandler maakte de voormalige interim weltergewicht kampioen belachelijk, ook verwijzend naar zijn pre-fight praatjes. Niet alleen bespotte ‘Chaos’ Edwards en zijn familie, maar hij beweerde ook dat het gevecht zou zijn als in 1776.

Chandler's scherpe opmerkingen

Volgens Michael Chandler, als ‘Chaos’ degene was die in 1776 vocht, zouden we misschien nog steeds onder een monarchie leven. "Ik zei na drie rondes, Colby heeft 1776 klappen in zijn gezicht gekregen en had nul aanval," zei Michael Chandler in een recent interview met InsideFighting, reagerend op Colby Covington's verlies bij UFC 296 tegen Leon Edwards.

"Als Colby's aanval een nauwkeurige weergave was van het Amerikaanse leger, hadden we nooit onze onafhankelijkheid gekregen. Verloren Wereldoorlog 1, en verloren Wereldoorlog 2. 100% [hij liet Trump in de steek], het was erger dan zwak."

Toekomstige gevechten en reacties

Op de vraag of hij in de toekomst tegen Covington zou willen vechten, antwoordde Chandler: "Niet nu! Niet na die prestatie. Colby zou op de prelims moeten vechten. Dat is mijn [mening]. Super teleurstellend."

De opmerkingen van Michael Chandler over Colby Covington zijn verre van origineel. In de nasleep van UFC 296 hebben vele namen beurten genomen om ‘Chaos’ te bekritiseren. Van voormalig teamgenoot Jorge Masvidal tot nu ‘Iron’, het is duidelijk dat de voormalige interim kampioen momenteel niet geliefd is.

Covington's en Chandlers Toekomst

Hoe Covington zal reageren op de kritiek is nog af te wachten. Tot nu toe heeft Colby Covington zijn terugkeer naar de kooi nog niet gepland. Hij toonde echter wel interesse in een gevecht tegen Stephen Thompson na zijn verlies bij UFC 296. Net als de voormalige interim kampioen vocht ‘Wonderboy’ op de kaart, waarbij hij een eenzijdig verlies leed tegen Shavkat Rakhmonov.

Ondertussen moet de terugkeer van Michael Chandler naar de kooi nog worden gefinaliseerd. Hij is echter in verband gebracht met een mogelijke terugkeer tegen Conor McGregor bij UFC 300 in april. De twee lichtgewichten coachten het laatste seizoen van The Ultimate Fighter tegen elkaar, maar hebben nog geen gevechtsdatum vastgelegd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws