Topkickbokser Jorina Baars op jacht naar twaalfde wereldtitel! 'Spanning stijgt' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Topkickbokser Jorina Baars op jacht naar twaalfde wereldtitel! 'Spanning stijgt'

Topkickbokser Jorina Baars op jacht naar twaalfde wereldtitel! 'Spanning stijgt'

Jorina Baars, die vaak wordt vaak vergeleken met de legendarische Glory kampioen Rico Verhoeven, heeft de kans om op zaterdag 23 september voor de twaalfde keer wereldkampioen kickboksen te worden.

Het enige wat Jorina Baars hoeft te doen, is de Duitse vechtster Deborah Melhorn verslaan in de sporthal Hoornse Vaart in Alkmaar. Dit prestigieuze titelgevecht wordt georganiseerd onder de vlag van Enfusion, na Glory de tweede grootste organisatie in de wereld van het kickboksen.

Jorina Baars behoort bij de absolute wereldtop van het kickboksen

Jorina Baars, die niet minder dan elf wereldtitels, vier nationale kampioenschappen en evenzoveel Europese titels op haar naam heeft staan, wordt vaak vergeleken met de grootheden zoals Rico Verhoeven en Badr Hari. Toch blijft de aandacht voor haar prestaties achter bij die van haar mannelijke tegenhangers (lees verder onder video).

Op 34-jarige leeftijd is Jorina Baars al sinds haar zevende bezig met kickboksen. Ze heeft haar stempel gedrukt op de sport door jarenlang ongeslagen te blijven en behoort tot de top van de wereld. Naast haar indrukwekkende sportieve carrière runt ze ook haar eigen sportschool in Den Helder en zet ze zich actief in voor maatschappelijke doelen, waaronder speciale lessen voor mensen met Parkinson.

Terwijl Jorina Baars zich voorbereidt op haar historische gevecht op 23 september, blijft ze een lichtend voorbeeld voor de wereld van het kickboksen en een inspiratie voor aspirant-vechters overal ter wereld. Dit gevecht kan niet alleen haar eigen erfenis versterken, maar ook de aandacht vestigen op de indrukwekkende prestaties van vrouwelijke kickboksers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws