Tawanchai vs Superbon wereldtitelgevecht heeft nieuwe datum: 'Knallend het jaar uit' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Tawanchai vs Superbon wereldtitelgevecht heeft nieuwe datum: 'Knallend het jaar uit'

Tawanchai vs Superbon wereldtitelgevecht heeft nieuwe datum: 'Knallend het jaar uit'

Het langverwachte gevecht tussen Tawanchai PK Saenchai en Superbon Singha Mawynn heeft eindelijk een datum gekregen voor 22 december dit jaar.

Deze twee Thaise supersterren zullen strijden om Tawanchai's ONE vedergewicht Muay Thai wereldtitel tijdens het hoofdevenement van ONE Fight Night 17 volgende maand.

Uitstel en Anticipatie

Het gevecht, dat oorspronkelijk gepland stond voor een eerdere datum, moest worden uitgesteld naar 8 december vanwege een niet nader gespecificeerde ziekte van Tawanchai, de regerende kampioen in deze divisie.

Dit is de tweede keer dat fans geduld moeten hebben om deze twee Thaise sterren tegen elkaar te zien strijden. Een kuitblessure dwong Superbon zich terug te trekken uit hun oorspronkelijke gevecht bij ONE Fight Night 15.

Tawanchai's Dominante Prestaties

Tawanchai, die in zijn laatste gevecht op 7 oktober tegen "Smokin" Jo Nattawut vocht, kwam als winnaar uit de bus na een spannende en heen-en-weer gaande vedergewicht kickbokswedstrijd. Deze overwinning verlengde zijn winstreeks tot zes, met een indrukwekkende carrière-record van 131-31-2.

Hoewel hij de laatste twee gevechten onder kickboksregels heeft gevochten, keert Tawanchai terug naar zijn roots in Muay Thai om zijn vedergewicht titel te verdedigen tegen Superbon.

Superbon's Indrukwekkende Comeback

Superbon, de voormalige tweevoudige ONE vedergewicht kickbokswereldkampioen, maakte een sterke comeback na zijn verrassende titelverlies aan Chingiz Allazov bij ONE Fight Night 11 in juni. Hij versloeg de Nederlands-Turkse uitdager Tayfun Ozcan met een spectaculaire headkick knockout in de tweede ronde.

Als de nummer 1 gerangschikte vedergewicht Muay Thai uitdager, zal Superbon proberen om de grootste overwinning van zijn carrière toe te voegen aan zijn al indrukwekkende cv.

ONE Lumpinee 46 belooft een kersttraktatie te worden in de Aziatische primetime, met het gevecht tussen Tawanchai en Superbon. Het evenement zal ook de eerder aangekondigde ONE interim vrouwen vedergewicht kickbokswereldtitelgevecht bevatten tussen het Thaise fenomeen "The Queen" Phetjeeja en de Frans-Algerijnse superster Anissa Meksen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws