Glory Rus Vakhitov weigert te vechten: Zegt nu zelf af - Vechtsport Info
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Glory Rus Vakhitov weigert te vechten: Zegt nu zelf af

Glory Rus Vakhitov weigert te vechten: Zegt nu zelf af

Glory Rus Vakhitov weigert te vechten: Zegt nu zelf af

Glory kondigde vanavond aan dat Artem Vakhitov niet zal vechten op Glory 80 in Hasselt, België 19 maart. Een domper voor zijn last minute tegenstander Tarik Khbabez die inviel voor Luis Tavares, die op zijn beurt niet tegen de Rus wilde knokken.

Kunt u het nog volgen? Het titelgevecht om het lichtzwaargewicht goud krijgt inmiddels meer aandacht dat de headliner tussen Jamal Ben Saddik en Levi Rigters. Echter niet zonder reden, het gevecht werd controversieel zodra bekend werd dat sportbonden Russen gingen weren. De oorlog van Rusland tegen de Oekraïne is daar debet aan.

Glory haalde Vakhitov niet van het evenement maar liet deze staan. Dus leken de seinen op groen voor Tavares die al negen jaar wachtte op deze kans. Totdat Tavares plotsklaps besloot toch niet tegen de Rus te willen vechten. Khbabez stapte in als zwaargewicht en was in korte tijd alles op alles aan het zetten.

Dankwoord

Het gevecht zou op catchweight worden beslecht, omdat Khbabez van zwaargewicht komt. Volgens Khbabez durfde Vakthitov om die reden niet te vechten. ,,Hij is bang, durfde niet terwijl wij een gewicht hebben afgesproken. “

Dus zegde Vakhitov vandaag af. ,,GLORY wil graag onze dank uitspreken aan Tarik Khbabez voor zijn flexibiliteit en bereidheid om op korte termijn tegen iedereen te vechten”, aldus de organisatie. Ook zegt de organisatie dat er nog andere interessante partijen te zien zijn in Hasselt. Waaronder Badr Hari tegen Arek Wrzosek in hun rematch.

Bekijk ook

'Dombo!' Bo Nickal pakt in 52 seconden UFC-contract | video

‘Dombo!’ Bo Nickal pakt in 52 seconden UFC-contract | video

Het heeft Nickal misschien twee pogingen gekost

Alison Vicent bruut knock-out geslagen door Divan Santos

Fail! Vechter faked blessure en wordt knock-out geslagen

Santos sloeg Vicente slechts 86 seconden in de tweede ronde plat.

Jake Paul voor 100 miljoen aangeklaagd door bokspromotor! ‘Leugens verspreidt’

Paul was op de hoogte dat de beweringen hem duur te staan konden komen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page