Marokkaanse kickbokser weigert Israëlische tegenstander hand te geven Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Marokkaanse kickbokser weigert Israëlische tegenstander hand te geven

Marokkaanse kickbokser weigert Israëlische tegenstander hand te geven

Loai Sakas won afgelopen donderdag een gouden medaille op de wereldkampioenschappen kickboksen in Turkije. Echter weigerde zijn Marokkaanse tegenstander hem de hand te schudden. Iets wat de Arabisch-Israëliër Sakas niet begrijpt.

In de halve finale stond Sakas tegenover zijn Marokkaanse tegenstander. Direct na het winnen van de wedstrijd die hem naar de finale stuurde, weigerde de Marokkaan hem uit protest de hand te schudden. Volgens Sakas een politieke actie.

,,Ik ben in de eerste plaats een Israëlisch staatsburger", zei hij.,,Ik geef niets om het jodendom, de islam, het christendom of de Druzen. Ik vertegenwoordig het land en wil dat iedereen in vrede met elkaar leeft.” In een gesprek met Channel 12 zei Sakas dat zijn doel bij het vertegenwoordigen van Israël in internationale wedstrijden is om naast elkaar te leven te bevorderen.

Trots op mijn land

,,De Marokkaanse delegatie en hun entourage schreeuwden ook van alles naar ons tijdens het gevecht en voerden een kleine demonstratie uit, maar ik reageerde daar natuurlijk niet op", vertelde hij over het incident. Sakas zei dat het feit dat hij een christelijke Arabier was voor hem geen reden was om niet met de Israëlische vlag te zwaaien nadat hij het goud had ingenomen.

De kickbokser zegt dat hij verwacht dat elke Israëlier met de vlag zwaait. ,,Ik verwacht van elke Israëlische burger dat hij met de Israëlische vlag zwaait. Ik probeer mensen niet op te hitsen of iets dergelijks, ik zwaai met de vlag omdat ik een Israëlisch staatsburger ben”, zei hij. Als ik over straat loop en ik zie dat iemand een Jood aanvalt, zal ik hem beschermen”, voegde hij eraan toe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws