Legendes Souwer en Holzken: 'Het Nederlandse kickboksen is niet dood' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Legendes Souwer en Holzken: 'Het Nederlandse kickboksen is niet dood'

Legendes Souwer en Holzken: 'Het Nederlandse kickboksen is niet dood'
Legendes Souwer en Holzken: 'Het Nederlandse kickboksen is niet dood'

Andy Souwer en Nieky Holzken zijn echte kickbokslegendes. Beide topknokkers presteerden de afgelopen twee weken op hoog niveau. En gaven een lesje 'Nederlands kickboksen' weg.

Zowel Andy Souwer en Nieky Hokzen zijn dan wel in hun dertiger jaren, toch zijn zij nog lang niet afgeschreven. Ook al gaan er geruchten dat het kickboksen ingehaald gaat worden door MMA-vechten. Lijken zowel Souwer als Holzken er anders over te denken.

Een week geleden was te zien dat Souwer nog steeds een kracht is om mee rekening te houden. Tijdens het ONE Big Bang event in Singapore op 4 december versloeg de Nederlander Zhang Chunyu uit China. Gedurende de wedstrijd bleek maar weer eens waar ons land om bekend staat. Harde low-kicks gecombineerd met stoten. De Chinees wist niet wat hem overkwam en had het nakijken.

Snel einde

Gisteren stond Holzken tegenover Muaythai topvechter Elliot Compton uit Australië. Holzken maakte via een leverstoot vroeg in de eerste ronde korte metten met Compton. Deze bleek niet opgewassen tegen de techniek en kracht van de topper uit Helmond.

Legendes Souwer en Holzken: 'Het Nederlandse kickboksen is niet dood'

Via Instagram poste Souwer die Holzken feliciteerde: ,,Twee Nederlandse oude leeuwen lieten in één week een geweldige prestatie bij ONE championship zien! Het Nederlandse Kickboksen heeft nog steeds een geweldige toekomst! Gefeliciteerd Nieky Holzken oude leeuwen bijten nog steeds", aldus Souwer.

Voor eeuwig

Vechters als Souwer en Holzken bewijzen dat er heel wat moet gebeuren voordat het kickboksen verdwijnt. De hetze tegen de sport kwam op gang met het failliet gaan van GLORY Kickboxing. Maar deze maakt een terugkeer op 19 december met Badr Hari versus Benjamin Adegbuyi.

En laten we wel wezen niet alles hangt af van slechts een organisatie. Zowel Souwer als Holzken vechten bij de grootste organisatie ter wereld. Die zegt de vechtsporten te willen waarborgen voor de komende eeuwen. Daar is geen spelt tussen te krijgen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws