Leandro Dikmoet neemt het op tegen voormalig Glory-Kampioen Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Leandro Dikmoet neemt het op tegen voormalig Glory-Kampioen

Leandro Dikmoet neemt het op tegen voormalig Glory-Kampioen

Kickbokser Leandro Dikmoet uit Hoorn, met slechts vier jaar ervaring in de sport, staat aan de vooravond van het belangrijkste gevecht van zijn leven. Deze zaterdag neemt de 23-jarige het op tegen de voormalige 'Glory'-kampioen Sergej Maslobojev, ook bekend als The Sledgehammer.

Het ultieme gevecht

Het gevecht, dat plaatsvindt tijdens een groot toernooi in Litouwen, belooft het hoogtepunt van de avond te worden voor zo'n elfduizend toeschouwers. "Het is zeker niet niks," erkent Leandro, die zich met twee trainingen per dag intensief heeft voorbereid op deze confrontatie.

Zijn coach, Ser Sporkslede, benadrukt de omvang van het evenement: "Hij vecht tegen de ex-Glory-kampioen. Het is niet zomaar een gala hier om de hoek."

Razendsnelle opkomst

Leandro's kickbokscarrière heeft een vlucht genomen sinds hij vier jaar geleden door een vriend werd meegenomen naar een training. Ondanks een sceptische eerste indruk van zijn coach, heeft Leandro zich snel ontwikkeld.

"Toen heeft hij mij een keer gebeld met de vraag: wat doe ik verkeerd? Ik wil graag groeien. Vanaf dat moment heeft hij altijd geluisterd en gedaan wat hij moest doen," herinnert Sporkslede zich.

Spirit van een Kampioen

Met negentien gevechten achter zijn naam, waarvan zestien overwinningen en acht knockouts, heeft Leandro bewezen dat hij een serieuze uitdager is. Zijn trainer gelooft in zijn potentieel: "Hij heeft de spirit om de grootste te worden.

Als je in vier jaar al zo ver komt, geloof ik wel dat het goed komt met hem." Leandro zelf blijft nuchter onder de druk: "Als ik goed druk zet en volgens plan blijf werken, maak ik een kans."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws