Kritiek op Glory na (tijdelijk) schorsen Russen: 'Goed excuus' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Kritiek op Glory na (tijdelijk) schorsen Russen: 'Goed excuus'

Kritiek op Glory na (tijdelijk) schorsen Russen: 'Goed excuus'

Glory Kickboxing kondigde gisteren aan dat het alle Russische atleten tijdelijk heeft geschorst als gevolg van complicaties door de oorlog in Oekraïne. Dat geldt ook voor licht zwaargewicht kampioen Artem Vakhitov. Dientengevolge zullen Luis Tavares en Sergej Maslobojev vechten om de vacante titel tijdens GLORY 81 op 20 augustus in Düsseldorf, Duitsland.

De beslissing van Glory om de Russische vechters tijdelijk buiten spel te zetten wordt niet door iedereen begrepen. Een grote naam uit de vechtsport reageert dan ook zeer kritisch op de stap van de kickboksorganisatie.

Topmanager Ali Abdelaziz de man achter onder ander voormalig UFC-kampioen Khabib Nurmagomedov maar die ook kickbokslegende Tyrone Spong vertegenwoordigd, steekt zijn mening niet onder stoelen of banken. Abdelaziz zegt op twitter in een reactie; ,,Dit is afschuwelijk etnisch profileren, ze kunnen hen waarschijnlijk geen gevechten geven. Goed excuus", schrijft Abdelaziz.

Glory's Executive Vice Chairman Scott Rudmann verklaar echter in het statement van Glory; ,,We respecteren hun carrière en toewijding aan de sport, en we hebben enorm veel moeite gedaan om te proberen verschillende wedstrijden voor hun te organiseren, maar de echte uitdagingen zijn onoverkomelijk in de wereld zoals we ‘m vandaag kennen."

,,Hopelijk zal deze vreselijke oorlog zo snel mogelijk worden opgelost, en zullen Artem Vakhitov en andere Russische strijders in staat zijn om terug te keren naar de GLORY-ring waar zij van harte welkom zijn en blijven." Echter is er nog lang geen oplossing of vrede in zicht, dus lijkt de stap van Glory niet geheel onlogisch. Het kan nog jaren duren, en titels dienen binnen een bepaalde periode te worden verdedigd.

Hier mogen Russen wel vechten

Veel andere internationale vechtsportorganisaties houden Russische vechters wel actief en nemen geen stelling. Sinds de oorlog begon op 24 februari heeft UFC bijvoorbeeld 14 evenementen georganiseerd. Daar vochten in vier headliners vechters uit Rusland. Terwijl een overvloed aan andere vechters uit Rusland ook op deze events in actie kwamen.

Een andere grote MMA-organisatie van Bellator MMA is ook doorgegaan met het toestaan van Russen om te vechten zonder duidelijke beperkingen. een andere organisatie PFL heeft de getoonde vlag bij Russische vechters verwijderd en alle vermeldingen van hun land tijdens uitzendingen, terwijl ze nog steeds actief vechten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws