Kickbokskampioen en vrouw veroordeeld tot celstraf en zweepslagen Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Kickbokskampioen en vrouw veroordeeld tot celstraf en zweepslagen

Kickbokskampioen en vrouw veroordeeld tot celstraf en zweepslagen
Kickbokskampioen en vrouw veroordeeld tot celstraf en zweepslagen

Voormalig kickbokskampioen Ahmad Moin-Shirazi werd veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf. Zijn vrouw werd veroordeeld tot zeven jaar, zweepslagen en drie maanden onbetaald werk.

Moin-Shirazi en zijn vrouw Shabnam Shahrokhi werden recentelijk veroordeeld tot de straffen omdat zij familie foto's deelden op Instagram. Ook was het stel te zien in video's waarin beiden kickboksen en fitness trainden.

Fikse straffen

"In Iran heerst een waar schrikbewind waar tolerantie ver te zoeken is, wij werden veroordeeld voor niets," zegt Shirazi. Het Iraanse echtpaar is bekend als influencers op sociale media. En zijn samen veroordeeld tot 16 jaar gevangenisstraf en 74 zweepslagen.

Met meer dan een half miljoen volgers op Instagram is Moin-Shirazi zeer populair. Het echtpaar realiseerde zich dat ze enige tijd geleden werden aangevallen door het Iraanse Revolutionaire Hof. Het Iraanse Ministerie van Inlichtingen riep hen verschillende keren op en ondervroeg hen urenlang.

Teveel kritiek

Tijdens deze bijeenkomsten vertelden de ondervragers Moin-Shirazi dat ze moesten stoppen met het uploaden van publicaties. Vooral foto's die kritiek hadden op het nationale beleid van Iran, evenals foto's van zijn vrouw zonder een hoofddoek.

Het echtpaar besloot om hun twee kinderen uit Iran te halen en vluchtte het land uit. En besloten zelf in ballingschap in Turkije te gaan. Zij zijn via hun advocaat op de hoogte gesteld van de straffen van de rechtbank. De advocaat zal proberen in beroep te gaan tegen de uitspraak.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws