Kickboksen op shortlist Olympische Spelen Los Angeles 2028 Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Kickboksen op shortlist Olympische Spelen Los Angeles 2028

Kickboksen op shortlist Olympische Spelen Los Angeles 2028

Kickboksen is naast motorsport, cricket en karate een van de negen sporten op de shortlist voor deelname aan de Olympische Spelen in Los Angeles 2028. Sambo, flying disc en teqball, die allemaal interesse hebben getoond in het behalen van een plek op de Olympische Spelen van 2028, staan ​​opvallend niet op de lijst.

De mogelijke opname van het Kickboksen zou een belangrijke ontwikkeling zijn voor de sport die al lang van de Olympische Spelen is uitgesloten. Kickboksen is nooit onderdeel geweest van de Olympische Spelen. Er wordt al jaren hard gewerkt de sport een Olympische status te geven onder andere door de WAKO.

Belangrijke stap

De definitieve goedkeuring van de aanvullende disciplines die het organisatiecomité van Los Angeles 2028 kiest om op te nemen, zal naar verwachting volgend jaar tijdens de IOC-sessie in Mumbai plaatsvinden. Alex Engelhardt van de WAKO is zeer verheugd met het nieuws.

Hij verteld onze redactie: ,,Opname van het kickboksen op de shortlist is een uitgelezen kans om de sport te presenteren. Bovendien zal het internationaal veel ogen gericht hebben op de sport", aldus Engelhardt. Deelname van het kickboksen aan se Spelen zal de sport een positieve boost geven. De Olympische Spelen van 2028 beginnen op 14 juli en eindigen op 30 juli.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws