INTERVIEW LEVI RIGTERS: 'De GLORY zwaargewicht titel is mijn doel' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

INTERVIEW LEVI RIGTERS: 'De GLORY zwaargewicht titel is mijn doel'

INTERVIEW LEVI RIGTERS: 'De GLORY zwaargewicht titel is mijn doel'

Levi Rigters won afgelopen weekend tijdens zijn GLORY Kickboxing debuut het 4 man toernooi van de organisatie. Een top prestatie want in de finale, trof het grote talent de Fransman en top vechter van GLORY Nordine Mahieddine.

Voor Levi Rigters was het zijn debuut voor de bekendste kickboks organisatie ter wereld, die na een turbulent jaar terugkeerde. Zaterdag bleek dat GLORY terug kwam van nooit weggeweest en zette een stevig event neer. Met als headliner een gevecht tussen Badr Hari en Benjamin Adegbuyi.

Rigters deed mee aan het 4 man toernooi met nog drie zwaargewichten, Antonio Plazibat, Nordine Mahieddine en de last minute toevoeging Marciano Baghwandass. De laatste was de eerste tegenstander in de semi-finale tegen Rigters. Echter maakte Rigters korte metten met de Surinaamse vechter.

Blessure

Mahieddine, vocht zijn semi-finale uit tegen Plazibat maar kreeg een extra ronde voor zijn kiezen omdat de jury het niet eens was. Toch wist de Fransman Plazibat te verslaan en mocht aantreden tegen Rigters, die vervolgens Mahieddine met een TKO versloeg en zich toernooi winnaar mocht noemen.

Reden voor onze redactie om contact op te nemen met Rigters en hem wat vragen te stellen.

Levi, allereerst gefeliciteerd met je winst. Heb je blessures over gehouden aan het toernooi.

,,Ja, ik heb een dik scheenbeen omdat ik Mahieddine op zijn knie trapte. Verder niet echt iets ernstig. Het hoort erbij en de schenen zijn vaker aan de beurt in een gevecht.”

Hoe kwam je bij GLORY terecht?

,,Ik stond onder contract bij Enfusion, maar had daar tegen iedereen gevochten en alles gewonnen, het was tijd voor nieuwe stap.”

Ben je ook door andere organisaties benaderd om je bij aan te sluiten?

,,Ik kon kiezen tussen GLORY en ONE, maar het werd GLORY, ik heb daar altijd al willen vechten.”

Je bent een ervaren toernooi vechter al vanaf de amateurs (Rings). Maar ook bij als prof WFL en Enfusion. Is dat je specialiteit?

,,Niet per se, ik vindt het wel heerlijk om een toernooi te vechten, er kan van alles gebeuren het is onvoorspelbaar daar houdt ik wel van.”

Hoe bereidt jij je voor, doe je iets speciaals?

,,Niet echt gewoon hard trainen. Al doen we wel meer conditie training. Daar kun je als je in een toernooi vecht je winst behalen.”

Dat bleek ook wel, Bhagwandass bleek niet genoeg benzine in zijn tank te hebben. Heb je hem bewust uitgeput?

,,Ja zijn conditie was niet top. Vergeet niet dat hij last minute ja zei om te vechten. In twee weken kun je nooit je conditie zo hoog krijgen. Mijn opdracht was naar het lichaam werken. En dat heb ik gedaan.”

Hoe ziet jouw coaching team er uit?

,,Jamal Karouche is al jaren mijn trainer en we trainen bij bij Kops Gym. Mijn broer (Thomas Bridgewater. Red.) die zelf ook een bekende kickbokser is, helpt ook altijd bij de trainingen. Hij stond zaterdag ook in mijn hoek.”

Wie zie jij als je grote voorbeeld?

,,Als ik dan toch namen moet noemen. Badr Hari is de grootste en een echte legende. Ook Rico Verhoeven die heeft veel gedan voor het kickboksen zoals wij het nu kennen. Maar ook de namen daarvoor uit de K-1, Ernsto Hoost en Remy Bonjasky. “

Waar wil je heen bij GLORYe wat is je doel?

,,Uiteindelijk wil ik die zwaargewicht titel. Dat is mijn doel, om bij GLORY de grootste te worden. “

Die titel is nu in handen van Rico Verhoeven, zou je tegen hem willen vechten?

,,Ja waarom niet, ik heb groot respect voor hem. Als hij in de toekomst die belt nog heeft dan zou een gevecht top zijn. “

Rico Verhoeven noemt je een groot talent en potentieel GLORY kampioen. Wat vindt je daarvan?

,,Leuk om te horen wat hij ziet in mij, het respect is wederzijds. Hij feliciteerde mij via telefoon zaterdag dat waardeer ik zeer. Hij is tenslotte de grote kampioen. “

Hoe was het om voor een lege zaal te knokken?

,,Voor mij geen verschil met een gevulde arena. Als ik in die ring sta ben ik niet met de mensen bezig. Maar met mijn tegenstander en wat mijn team roept. Zaterdag zat ik compleet in de wedstrijd dat is wel gebleken. “

Mahedinne kreeg een extra ronde voor zijn kiezen in zijn gevecht met Plazibat. Critici zeggen dat dit hem nekte in zijn gevecht met jou. Waren zijn kansen beter tegen jou geweest als hij die niet had gehad?

,, Zo’n extra ronde kan er goed inhakken. Maar je kunt daar wel op trainen. Dan komt het toch weer aan op conditie. Als je verslapt doordat je geen lucht meer hebt ga je neer. “

Wat vindt je de verhalen dat MMA het kickboksen wegdrukt?

,,Nu GLORY weer begonnen is heb ik vertrouwen dat de sport blijft. Wel zou het mooi zijn als er grote toernooien komen. Dan blijven de fans ook enthousiast. “

Er zijn nog een aantal voor GLORY nieuwe zwaargewichten aangetrokken. Wie zie jij als een bedreiging?

,,In principe is iedereen in de top van GLORY een bedreiging. Van de nieuwe jongens vindt ik Tarik Khabhez een gevaarlijke jongen. Hij is hongerig en dat maakt een vechter een geduchte tegenstander. "

Hoelang is je contract met GLORY en wil je nog iets kwijt?

,,Het contract is voor twee jaar en het zou mooi zijn als Mahedinne en ik, nog eens in de herkansing gaan. Maar dan in een 1 op 1 gevecht. Dat gevecht gun ik hem zeker. “

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws