'Hij moet stoppen!' Bigfoot Silva onder vuur over kickboks comeback Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

'Hij moet stoppen!' Bigfoot Silva onder vuur over kickboks comeback

'Hij moet stoppen!' Bigfoot Silva onder vuur over kickboks comeback

Antonio "Bigfoot" Silva keert terug naar het kickboksen op 42-jarige leeftijd. De Braziliaan is al geruime tijd niet succesvol in zijn vechtsport inspanningen, maar het weerhoudt hem er niet van om gevechten aan te nemen.

De voormalige UFC-vechter werd in 2016 uit de organisatie ontslagen, maar is sindsdien actief gebleven. Silva zat van 2012 tot 2016 in de UFC, maar won in die tijd slechts drie gevechten. Na zijn ontslag ging Silva vechten in verschillende MMA-organisatie in Rusland en Servië en probeerde hij zelfs met blote vuisten boksen.

Silva heeft sinds 2015 geen gevecht meer gewonnen en is sindsdien vijf keer uitgeschakeld. Naast de MMA en bare-knuckle KO's, had Silva in 2017 ook één gevecht in het kickboksen tegen Rico Verhoeven, hij leed daar ook een TKO. Hij werd voor het laatst uitgeschakeld in een bokswedstrijd tegen Viacheslav Datsik eerder deze maand. Nu gaan stemmen op dat hij beter kan stoppen.

Antonio Bigfoot Silva zet zijn sportcarrière in kickboksen voort

Ondanks deze reeks tegenslagen in vechtsporten, is Silva niet klaar om zijn handschoenen op te hangen. Hij maakt nu zijn terugkeer naar het kickboksen, zoals aangekondigd door Mix Fight Championship en neemt het in september op tegen Zabit Samedov. Deze is een gedecoreerde wereldkampioen kickboksen en heeft in negen jaar geen wedstrijd verloren.

De 38-jarige heeft in totaal 38 kickboks-overwinningen door TKO of KO, inclusief zijn laatste drie. Ondanks oproepen van fans dat Silva eindelijk met pensioen gaat, luistert hij niet. In plaats daarvan is hij vastbesloten om te blijven vechten en op zoek naar die overwinning die hem negen jaar lang is ontgaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws