'Hier is Rico Verhoeven groot, in Azië minder!' Teveel kampioenen Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

'Hier is Rico Verhoeven groot, in Azië minder!' Teveel kampioenen

'Hier is Rico Verhoeven groot, in Azië minder!' Teveel kampioenen

Remy Bonjasky een van Nederlands kickbokskampioenen van weleer schrijft als columnist voor het AD.nl. Daarin schroomt de oud-vechter niet om zijn ongezouten mening te geven over de kickboks sport en meer.In zijn recentste column voor de krant neemt Bonjasky het fenomeen 'wereldkampioen kickboksen' onder de loep.

Oud kampioen Bonjasky stelt dat iedereen zomaar kampioen kan worden en vindt dat een overkoepelende organisatie ontbreekt die dit zou moeten reguleren. ,,Iedereen kan zich in het kickboksen maar wereldkampioen noemen", schrijft Bonjasky die daar een punt lijkt te hebben.

,,Als jij een evenement organiseert waaraan je neef meedoet, die zet je tegen iemand die hij sowieso een pakkie kan geven, je koopt een mooie kampioensriem, dan kan je hem – bij wijze van spreken – al een wereldkampioen noemen." Er is een wildgroei ontstaan aan titels zowel nationaal en internationaal dit valt niet te ontkennen.

Wie is nu echt de beste

Bonjasky is van mening dat dit anders kan. ,,Het is een wirwar en het zou centraal georganiseerd moeten worden, of beter gerankt. Je wil uiteindelijk weten: wie is nu écht de beste?" Een ranglijst met puntentelling zou hier aan bij kunnen dragen. ,,Misschien dat de overheid één partij moet aanwijzen, met de Vechtsport­au­to­ri­teit (VA) erachter", stelt Bonjasky.

De vraag is alleen, als je dit internationaal voor elkaar wilt krijgen welke rol de VA dan zal spelen laat staan de overheid? Deze is alleen voor ons land verantwoordelijk, dus zal internationaal niet veel invloed hebben. Ook zegt de oud-vechter dat dit ten tijde van de K-1 waarin hij zelf bij in de ring stond anders was. ,,In mijn tijd had de K-1 wel waarde. Dat was de grootste en beste organisatie waar iedereen wilde vechten, bekend over de hele wereld."

Contradictie

Echter klaagde de K-1 vechters destijds steen en been dat zij compleet genegeerd werden in de pers. Er was totaal geen aandacht voor de topkickboksers zoals Ernesto Hoost, Peter Aerts en Bonjasky zelf. Wat Glory betreft zegt hij; ,,Hier is Rico Verhoeven groot, in Azië minder."

,,Terwijl bij ONE Championship ook een Nederlander, Reinier de Ridder, tot de absolute top behoort met verschillende titels in de MMA. Daar hoor je in Nederland weer niemand over. In die zin heeft Glory wel een goede stap gezet door met Glory Rivals in elk geval eigen vechters te koppelen aan kampioenen uit andere organisaties." (Lees hier de complete column).

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws