Glory zet bouwvakker in de ring op 14 mei: 'Ik sla ze er allemaal uit' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Glory zet bouwvakker in de ring op 14 mei: 'Ik sla ze er allemaal uit'

Glory zet bouwvakker in de ring op 14 mei: 'Ik sla ze er allemaal uit'

Rhys Brudenell zal op 14 mei zijn debuut bij Glory maken tegen Tariq Osaro. Het gevecht vindt plaats tijdens het goedmaak Glory 80 studio evenement van de organisatie.

De nog steeds als bouwvakker werkende Brit Brudenell ziet zijn debuut als een grote kans. Alhoewel het zwaargewicht geen bekende vechter is voor het merendeel van het Glory publiek zal dit zomaar kunnen veranderen. Zelf is de Brit enthousiast over het het gevecht tegen Osaro.

Groot fan

,,Ik ben een familieman uit het Verenigd Koninkrijk, het zuidoosten van Engeland. Ik werk nog steeds als bouwvakker en doe aan kickboksen", zegt Brudenell op de website van de kickboks organisatie. ,,Voor GLORY vechten is voor mij een grote stap vooruit in de kickbokswereld." (Gaat verder onder video).

Brudenell is een laatbloeier in het kickboksen en startte pas op lateren leeftijd met de sport; ,,Ik begon heel laat, op 18-jarige leeftijd, maar nu ben ik hier met de grote jongens. Ik heb er altijd hard voor willen werken. Ik wil ervoor zorgen dat mijn naam wordt onthouden voor mijn kinderen."

Geen enorm zwaargewicht

De Brit zegt een grote fan te zijn van vechtlegende Alistair Overeem die in 2021 tekende bij Glory maar door blessures nog geen stap in de ring heeft gezet. ,,Ik ben een beetje een fanboy van Alistair Overeem om eerlijk te zijn, toen ik K-1 begon te kijken. Ik ben altijd een vechtfan geweest."

Aan zelfvertrouwen ontbreekt het Brudenell niet; ,,Er zijn niet veel zwaargewichten in Engeland die het GLORY-niveau hebben. Maar ik weet dat ik de techniek en kracht heb. Ik ben geen enorm zwaargewicht, maar ik stap nog steeds de ring in om ze eruit te slaan." Het Glory 80 studio evenement is niet voor elke fan te zien. Het is bedoelt als compensatie voor de fans die eerder een kaartje kochten voor het door rellen onderbroken evenement in Hasselt eerder dit jaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws