Alistair Overeem: 'Binnen 18 maanden KLAAR met vechten'
Home / Nieuws / Alistair Overeem: ‘Binnen 18 maanden KLAAR met vechten’

Alistair Overeem: ‘Binnen 18 maanden KLAAR met vechten’

Alistair Overeem heeft een harde deadline gesteld voor zijn pensionering. Maar wenst dat hij zijn carrière bij de UFC had kunnen beëindigen. Als het aan hem ligt zou Overeem met pensioen gaan als UFC-vechter.

Op 41-jarige leeftijd heeft Overeem zijn zinnen gezet op het voorgoed ophangen van zijn handschoenen. En terwijl hij zich voorbereidt op zijn terugkeer in het kickboksen bij Glory: Collision 3 tegen Rico Verhoeven op 23 oktober, stelde hij ook een meer definitieve tijdlijn voor zijn pensionering vast.

Tijd is op

,,Ik ben er realistisch in. Mijn einde komt ook”, vertelde Overeem aan Mike Bohn van MMA Junkie. ,,Het wordt mijn laatste jaar, dan is het voorbij. Over anderhalf jaar moet het af zijn. 18 maanden het moet voorbij zijn. We moeten realistisch zijn.”

Sinds 1999 is Alistair Overeem professioneel actief in zowel kickboksen als het MMA. Overeem behaalde grote successen in beide disciplines en won titels bij Strikeforce, DREAM en de K-1. Toch had de topatleet liever tot het einde bij de UFC gevochten. ,,Als het aan mij had gelegen, had ik graag in de UFC geëindigd, maar het was niet aan mij”, aldus Overeem die zijn contract niet verlengd zag bij de Amerikaanse organisatie.

Bekijk ook

‘Vechten voorlopig over!’ Robin van Roosmalen over sportcarrière

Voor Robin en zijn zus Melissa sloeg het noodlot toe in januari dit jaar.

‘Ik maak je af!’ UFC’ers Italiaanse temperament speelt op

De Italiaan was zwaar pissed op de Braziliaan

‘Hij is gevaarlijk en moet gestopt worden!’ Aanklacht tegen McGregor

Ondertussen heeft McGregor nog steeds niet gereageerd

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page