Alistair Overeem: 'Binnen 18 maanden KLAAR met vechten' Nieuws
Nieuws

Alistair Overeem: 'Binnen 18 maanden KLAAR met vechten'

Alistair Overeem: 'Binnen 18 maanden KLAAR met vechten'

Alistair Overeem heeft een harde deadline gesteld voor zijn pensionering. Maar wenst dat hij zijn carrière bij de UFC had kunnen beëindigen. Als het aan hem ligt zou Overeem met pensioen gaan als UFC-vechter.

Op 41-jarige leeftijd heeft Overeem zijn zinnen gezet op het voorgoed ophangen van zijn handschoenen. En terwijl hij zich voorbereidt op zijn terugkeer in het kickboksen bij Glory: Collision 3 tegen Rico Verhoeven op 23 oktober, stelde hij ook een meer definitieve tijdlijn voor zijn pensionering vast.

Tijd is op

,,Ik ben er realistisch in. Mijn einde komt ook”, vertelde Overeem aan Mike Bohn van MMA Junkie. ,,Het wordt mijn laatste jaar, dan is het voorbij. Over anderhalf jaar moet het af zijn. 18 maanden het moet voorbij zijn. We moeten realistisch zijn.”

Sinds 1999 is Alistair Overeem professioneel actief in zowel kickboksen als het MMA. Overeem behaalde grote successen in beide disciplines en won titels bij Strikeforce, DREAM en de K-1. Toch had de topatleet liever tot het einde bij de UFC gevochten. ,,Als het aan mij had gelegen, had ik graag in de UFC geëindigd, maar het was niet aan mij", aldus Overeem die zijn contract niet verlengd zag bij de Amerikaanse organisatie.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws