Glory schorst kickboksers Tavares en Kepenek! 'No contest' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Glory schorst kickboksers Tavares en Kepenek! 'No contest'

Glory schorst kickboksers Tavares en Kepenek! 'No contest'

Luis Tavares zal alsnog een definitieve schorsing krijgen van Glory Kickboxing. De topatleet werd eerder dit jaar positief getest op een verboden middel na zijn laatste wedstrijd, maar ging hier tegen in verweer.

UPDATE 24-11-2022 Luis Tavares heeft een schorsing van tien maanden gekregen, ingaande op zijn laatste gevecht op 11 juni 2022, en een geldboete. Cihad Kepenek heeft een schorsing van 12 maanden gekregen, met terugwerkende kracht tot zijn laatste gevecht op 20 augustus 2022, en een geldboete.

Topkickbokser Tavares werd in mei van dit jaar positief getest na zijn gevecht tegen Florent Kaouachi bij Glory Rivals in Alkmaar. Tavares won de wedstrijd op knock-out. Tavares zou tegen Sergej Maslobojev vechten voor de vacante licht-zwaargewicht titel. Dit viel in het water door de positieve test, Glory schorste Tavares voorlopig na de bevindingen van de test.

In de tussentijd nam Tavares een advocaat in de hand om zijn verweer te doen en protest aan te tekenen. Dat blijkt niet vruchtbaar te zijn geweest. Een betrouwbare bron tipte onze redactie dat de wedstrijd van Tavares tegen Kaouachi als een 'no contest' was aangemerkt. Op de website van de organisatie is dit ook te zien. Dit gebeurde eerder bij andere vechters die ook geschorst werden.

Verboden middelen

Tegen onze redactie zegt Tavares dat hij gisteren te horen heeft gekregen dat er een sanctie volgt. ,,Ik kreeg te horen dat zij daadwerkelijk overgaan tot schorsing. Meer dan dat kan ik niet zeggen", aldus Tavares die ook zelf nog met een statement zal komen. Niet alleen Tavares wacht een schorsing, ook de Turkse kickbokser Chihad Kepenek krijgt een sanctie opgelegd. Ook hij is betrapt op een verboden middel.

Het gevecht van zwaargewicht Kepenek tegen Nordine Mahieddine tijdens Glory 81 in augustus dit jaar is als een 'no contest' uitgeroepen. Verwacht wordt dat Glory zelf nog met een statement naar buiten komt over de schorsingen van de twee vechters.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws