Glory Kickbokser Luis Tavares geschorst voor onbepaalde tijd Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Glory Kickbokser Luis Tavares geschorst voor onbepaalde tijd

Glory Kickbokser Luis Tavares geschorst voor onbepaalde tijd

Luis Tavares is voor onbepaalde tijd geschorst. De topkickbokser die voor Glory Kickboxing uitkomt heeft de sanctie opgelegd gekregen van de Nederlandse Vechtsport Autoriteit (VA), zo melden welingelichte bronnen onze redactie vandaag. De topvechter zou getest zijn op een verboden stof na zij laatste partij op Glory Rivals in mei.

Eerder deze week maakte Glory bekend dat Tavares zijn interim titelgevecht voor de vacante Glory lichtzwaargewicht titel tegen Sergej Maslobojev had afgezegd. De kickbokser had al eerder afgezegd tegen de toenmalige kampioen Artem Vakhitov.

Eerder afgezegd

De Russische Vakhitov werd door Glory ontslagen vanwege de situatie in Oekraïne. Toen bekend werd dat Tavares weer had afgezegd ging de geruchtenmolen volop draaien, mede doordat er geen reden werd genoemd. Nu blijkt dat de schorsing van de VA ten grondslag ligt aan de afzegging.

De VA kondigde eerder aan dat er verscherpte controles plaats zouden vinden onder de vechtsport en kickboksorganisaties waaronder op het gebruik van doping. Contact met het team rondom Tavares leert dat deze nog niet veel kunnen zeggen over de ontstane situatie. De verwachting is wel dat er een verklaring naar buiten komt van Tavares zelf.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws