Glory kampioen Wisse moest 'gameplan aanpassen' tijdens titelgevecht' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Glory kampioen Wisse moest 'gameplan aanpassen' tijdens titelgevecht'

Glory kampioen Wisse moest 'gameplan aanpassen' tijdens titelgevecht'

GLORY 81 afgelopen weekend waarin Jamal Ben Saddik zijn tegenstander Benny Adegbuyi overklaste met een KO in de 1ste ronde, was goed georganiseerd en rustig verlopen. Na afloop spraken wij middengewicht kampioen Donovan Wisse over zijn eerste succesvolle titelverdediging tegen Juri De Souza.

In de kleedkamer spraken we een licht aangeslagen kampioen, zittend op een stoel met ijs op zijn linkerbeen. We zagen dat je vanaf de eerste ronde aan het investeren was met die lowkicks, was dit ook je gameplan? ,,Ik raakte licht geblesseerd aan mijn linkerbeen van het blocken van zijn lowkicks. Vanuit mijn verdediging kreeg ik 3x een lowkick net onder mijn knie, waar ik last van had", zei Wisse.

Sterke jongen

Iets wat niet te zien was tijdens het gevecht. ,,Normaal vecht Donovan anders zoals jullie weten, maar door dit moesten we aanpassen", zei Dave Davis de coach van Wisse. ,,De Sousa was qua kracht in zijn bovenlichaam heel sterk, zijn trappen kon ik goed hebben. Hij heeft me niet erg verrast, op wat gesprongen knieën na", vult Wisse aan. ,,Ik had gedacht dat hij meer de partij zou gaan maken, ik raakte niet getriggerd, hierdoor kon ik gecontroleerd te werk gaan."

We zagen je ook gefocust te werk gaan op die lowkicks. Zodra hij switchte van stance ging je naar zijn voorste been en had je overal een antwoord op. ,,Vanwege de pijn aan mijn been, was het voor mij ook lastig om teeps en knieën te geven met links. In de eerste ronde heb ik het wel geprobeerd om meer met links te werken, maar ik had er last van. "

Niet te raken

,,Ik heb hem goed geraakt met wat bodyshots in de 1ste en 2de ronde en vandaar is het eigenlijk gaan lopen met mijn lowkicks. Het plan was om zo een highkick op te zetten, maar hij had elke keer zijn handen goed bij zijn hoofd waardoor ik hem niet clean kon raken."

Hoe was het met de voorbereiding voor deze partij? Juri was niet zo bekend en zou eigenlijk in Enfusion vechten en 5 ronden zijn toch wel lang. ,,Hij is een sterke jongen en dat moet je niet onderschatten. Je kan zo op een stoot van hem lopen en dan is het afgelopen. In de voorbereiding train ik alles op 5 rondes, mijn lichaam is er al aan gewend."

Geen schaken

Je ging rustig van start, ook wel logisch tijdens een 5 ronde gevecht. ,,Ik had wel iets feller kunnen beginnen, maar hij prikkelde mij niet echt, waardoor ik rustig en kalm bleef en ik mijn ding kon doen. Ik liet hem komen in het begin van de rondes om te kijken wat hij deed. Het is niet een jongen waarbij je een schaakspel moet spelen, om zo een opening te zoeken. Ik had de tijd om na te denken en mijn openingen te zoeken. "

What’s next? ,,Eerst even een beetje rustig aan, herstellen, eten en drinken natuurlijk. Zwellingen laten zakken en dan trainen. In oktober wil ik er weer staan", aldus Wisse die de titelbelt omgehangen kreeg van voormalige kampioen en huidig UFC-vechter Alex Pereira.

Interview voor Vechtsport Info door Said Lahsini en Frank Crombagh

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws