Glory Collision 4 maatregelen! 'Gedragsregels voor fans en vechters' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Glory Collision 4 maatregelen! 'Gedragsregels voor fans en vechters'

Glory Collision 4 maatregelen! 'Gedragsregels voor fans en vechters'

Voor Glory Collision 4 welke deze zaterdag plaatsvindt in het Gelredome Arnhem zullen geen extra veiligheidsmaatregelen worden getroffen. Wel stelt de organisatie zelf gedragsregels voor fans en vechters in.

Uit het debacle eerder dit jaar in Hasselt, waar het Glory evenement wreed werd verstoord door voetbal hooligans tijdens de wedstrijd tussen Badr Hari en Alex Wrzosek zijn lessen geleerd. Zo gingen veiligheid medewerkers van de gemeente Arnhem een kijkje nemen in Hasselt.

,,Arnhem zag geen aanknopingspunten voor verbetering, omdat de stad al 'hele vergunningsvoorwaarden heeft' voor gevechten als deze", zegt een woordvoerder tegen Omroep Gelderland. ,,Zo is er geen alcohol, zitten er vechters afgeschermd van het publiek, zijn er een beperkt aantal tickets per persoon. Er kunnen dus geen groepen hooligans mee zoals bij de Poolse vechter in Hasselt."

Mag niet meer gebeuren

Al twee keer eerder waren er gevechten van deze grootte in het GelreDome en werkten deze maatregelen goed, constateert de gemeente. Glory zelf zit ook bovenop de veiligheid. ,,De organisatie laat weten dat door het ticketing beleid er tijdens evenementen geen samenscholing van grote groepen meer mogelijk is.

,,Verder zijn er nieuwe beleidsregels vanuit de organisator resultaat 'onhandelbare fans kunnen sneller worden aangepakt en escalaties voorkomen. Wij maken sinds het evenement in Hasselt alle evenementen wereldwijd volledig alcoholvrij. In Nederland was dat al zo", aldus Glory.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws