FEIT! Badr Hari is een van de beste ter wereld Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

FEIT! Badr Hari is een van de beste ter wereld

FEIT! Badr Hari is een van de beste ter wereld

Badr Hari, algemeen beschouwd als een van de grootste kickboksers aller tijden, keert vanavond terug in de Glory ring. Zijn vecht talent bracht hem tijdens zijn indrukwekkende carrière over de hele wereld.

Alhoewel Badr zijn laatste drie wedstrijden bij Glory verloor blijft hij voor velen de grootste. Vanavond treedt de Marokkaans-Nederlandse topknokker aan tegen Arkadiusz Wrzosek uit Polen, in een strijd die alles of niets zal zijn. Maar hoe werd Badr zo berucht en dankt hij zijn enorme populariteit aan wordt wel eens gevraagd.

Badr heeft lang geleden zijn plaats tussen de onsterfelijken veiliggesteld, heeft een record van 106-15, hoewel hij drie keer in Glory puntloos blijft. Badr heeft 92 (87%) van zijn 106 carrièreoverwinningen behaald door knock-out of technische knock-out. Zijn lange lijst van slachtoffers omvat Alistair Overeem, Stefan Leko, Semmy Schilt, Gokhan Saki en Peter Aerts.

Nooit opgeven

In zijn carrière blijft hij een van de slechts vier mannen die het K-1 zwaargewicht kampioenschap hebben veroverd. Badr werd twee keer tweede in de K-1 World Grand Prix. Werd gediskwalificeerd tegen Remy Bonjasky in de finale van 2008 en verloor van Schilt in de finale van 2009.

Rico Verhoeven, Glory-zwaargewicht kampioen stopte Badr twee keer. Benjamin Adegbuyi scoorde de meest recente overwinning ok de atleet in december 2020. Ondanks zijn gebrek aan succes binnen de organisatie, blijft Hari de nr. 3-gerangschikt zwaargewicht achter Jamal Ben Saddik en de eerder genoemde Adegbuyi.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws