'Doping Chinees!' Ex K-1 Kampioen Karimian eist test rivaal na verliezen titel Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

'Doping Chinees!' Ex K-1 Kampioen Karimian eist test rivaal na verliezen titel

'Doping Chinees!' Ex K-1 Kampioen Karimian eist test rivaal na verliezen titel

Sina Karimian zijn K-1 wereldtitel verloren aan Liu Ce, eerder vandaag na een beslissende knockout. Dit gevecht, dat plaatsvond onder het toeziend oog van een internationaal publiek, heeft de sportwereld op zijn kop gezet. Karimian, die bekend staat om zijn onwankelbare vastberadenheid en kracht, leek niet opgewassen tegen de strategie en het brute geweld van Liu.

Na de wedstrijd uitte Karimian direct zijn twijfels over de eerlijkheid van de uitslag. Hij beschuldigde Liu van het gebruik van verboden middelen om zijn prestaties te verbeteren. “Ik heb gevochten met de sterksten in Nederland van 120 kilo en meer, maar dit was anders. Liu moet getest worden,” zei Karimian stellig. Zijn oproep voor een grondige controle benadrukt zijn overtuiging dat er iets niet pluis was.

Uitslag ter discussie

Tijdens het gevecht was er ook wat drama, met Liu die een waarschuwing kreeg en Karimian die een paar keer hard geraakt werd. Het was een gevecht dat niet alleen fysiek, maar ook psychologisch leek, waarbij de vechters tot het uiterste gingen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws