Comeback K-1 WGP Series ook in Nederland: 'Nieuwe Badr Hari' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Comeback K-1 WGP Series ook in Nederland: 'Nieuwe Badr Hari'

Comeback K-1 WGP Series ook in Nederland: 'Nieuwe Badr Hari'

Goed nieuws voor fans van het K-1 kickboksen. Er komen wekelijkse events met ook Nederland op de radar.

Naast de terugkeer van de populaire K-1 WORLD GRAND PRIX serie in 2024, komt ook het K-1 FIGHTING NETWORK terug. Dit is een gouden kans voor opkomende vechters om wereldwijd onder de K-1 vlag te vechten gehost door internationale promoters.

Kweekvijver voor nieuwe K-1 sterren

Carlos Kikuta, de dynamische producer van K-1, legt uit: "Het K-1 FIGHTING NETWORK is een systeem dat we al in 2005 introduceerden, tijdens de gloriejaren van K-1. Het is specifiek ontworpen om nieuw vechttalent te scouten."

"Promoters van over de hele wereld kunnen licenties krijgen van het K-1 hoofdkwartier, wat de groei van ons wereldwijde K-1 merk zal bevorderen."

Regionale qualifiers voeren naar de top

Het K-1 FIGHTING NETWORK vormt de basis van de K-1 piramide. Regionale kwalificatietoernooien worden wereldwijd georganiseerd, waaruit de beste vechters kunnen doorstromen naar de prestigieuze K-1 WORLD GRAND PRIX en K-1 WORLD MAX series, de absolute top van K-1.

Dat ook Nederland op de radar staat waarde K-1 ooit een van de grootste kickboksevents waren is welhaast onvermijdelijk. Er zijn volgens insiders al gesprekken gaande. Met dit initiatief zet K-1 volop in op concurrentie met Glory Kickboxing die naast Nederland en andere landen in Europa als potentieel ziet.

Herontdekking van K-1 magie

"Het K-1 FIGHTING NETWORK is de ruggengraat om het K-1 merk groter en gedurfder te herbouwen," aldus Kikuta. "Net als vroeger draait het bij K-1 om de spanning van internationale qualifiers en de finale waar alleen de besten het opnemen tegen elkaar.

Denk aan legendes als Mark Hunt, Badr Hari, Hongman Choi en Alexey Ignashov. Zij waren allemaal outsiders die doorbraken via regionale qualifiers. Door onze vechtersbasis te verbreden met het K-1 FIGHTING NETWORK, creëren we een kweekvijver voor verborgen talent."

Flexibel platform

De grootte en schaal van de K-1 FIGHTING NETWORK evenementen worden bepaald door de promoters, maar de kern blijft pure K-1 regels. Afhankelijk van lokale voorkeuren kunnen promoters wat MMA toevoegen voor extra pittigheid. Het doel is om deze vechters klaar te stomen voor de spotlights van de K-1 WORLD GRAND PRIX en K-1 WORLD MAX toernooien.

"Noteer alvast 7 juni in je agenda! Het eerste K-1 FIGHTING NETWORK evenement vindt plaats in Roemenië," kondigt Kikuta aan. "Dit is een fris nieuw hoofdstuk in het K-1 verhaal, los van de reeds geplande K-1 WORLD GRAND PRIX qualifiers in de VS, Bosnië, Italië en Brazilië."

K-1 gaat voor wereldwijde dominantie

"Fans kunnen het K-1 FIGHTING NETWORK herkennen in de naam van het evenement," verduidelijkt Kikuta. "Roemenië is slechts het begin! We zijn momenteel in gesprek met promoters uit meer dan 20 landen die allemaal graag mee willen doen. We zijn de toekomst van K-1 aan het vormgeven!"

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws