Andy Souwer wil jonge kickboksers inspireren! 'Je moet hard werken' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Andy Souwer wil jonge kickboksers inspireren! 'Je moet hard werken'

Andy Souwer wil jonge kickboksers inspireren! 'Je moet hard werken'

Andy Souwer (38) staat vrijdag in het grootste kickboks toernooi ter wereld bij ONE FC in Singapore. En wat de uitkomst ook is, hij weet dat hij een goed voorbeeld zal zijn voor alle jonge ogen die kijken. Souwer zal voormalig Glory kampioen Marat Grigorian onder ogen zien.

Het winnen van de ONE Featherweight Kickboxing World Grand Prix-titel zou de kroon op de carrière van Souwer zijn. In zijn laatste wedstrijd afgelopen december behaalde Souwer een dominante unanieme overwinning op de Chinees Zhang Chunyu.

Souwer wil de jeugd inspireren en wil hij de volgende generatie laten zien dat hard werken dromen binnen handbereik kan brengen. ,,Je moet hard werken, dus ga ervoor. Dat is alles wat ik wil laten zien”, zegt Souwer. ,,Ik ben 38. Ik word dit jaar 39. Zie je waar ik ben? Ik sta nog steeds op het hoogste niveau met de beste vechters, met de jonge leeuwen."

Geduchte tegenstander

,,Zelfs als ik verlies, maakt het me niet uit. Ik ben blij met mezelf en ik ben blij dat ik een voorbeeld kan zijn voor veel jongeren, en vooral voor mijn gezin.” Ik wil mijn best doen. Zelfs als ik niet win, zal ik de beste persoon worden die ik kan zijn", zegt Souwer.

In Grigorian krijgt Souwer een geduchte tegenstander, deze vierde grote successen bij Glory. Grigorian onderschat Souwer niet; ,,Het is een gevecht en alles kan gebeuren. Souwer heeft veel vechtervaring, dus ik onderschat hem niet, hij is nog steeds gevaarlijk, kijk maar. Een KO kan elk moment vallen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws