TeamNL's Judo Trots: Regen van Medailles op de Grand Prix Judo Nieuws
Judo Nieuws

TeamNL's Judo Trots: Regen van Medailles op de Grand Prix

De Nederlandse judoploeg heeft tijdens de recente Grand Prix indrukwekkende prestaties neergezet, met name in de lichtgewichtklassen, waar ze maar liefst vier medailles in de wacht sleepten.

Sterke start

De openingsdag zag zes judoka's van TeamNL in actie komen, met vier van hen die zich wisten te plaatsen voor het finaleblok. Amber Gersjes (-48 kg) en Naomi Krevel (-52 kg) begonnen sterk, maar ondanks hun nederlaag in de kwartfinale, vochten beiden zich terug en wonnen brons.

Tornike Tjakadoea (-60 kg) haalde de halve finale, maar verloor van de wereldnummer één, wat hem naar de strijd om brons leidde, waar hij succesvol was.

Finale en medailles

Julie Beurskens (-57 kg) maakte indruk door haar eerste Grand Prix-finale te bereiken en zilver te winnen, na overwinningen op de nummers 11 en 19 van de wereld. Joanne van Lieshout (-63 kg) domineerde de volgende dag en won goud, alle partijen eindigend met een ippon, waarbij ze in de halve finale slechts 14 seconden nodig had tegen haar Japanse tegenstander.

Uitdagingen en overwinningen

Koen Heg (-73 kg) bereikte de halve finale, maar verloor uiteindelijk de strijd om het brons. Geke van den Berg (-63 kg) vocht zich terug via de herkansing voor brons, maar verloor in de Golden Score. Marit Kamps bereikte de finale in haar gewichtsklasse, maar moest het onderspit delven tegen de vice-wereldkampioen van 2022.

Karen Stevenson (+78 kg) en Simeon Catharina (-100 kg) eindigden als zevende na verlies in de herkansingsronde. Ondanks enkele tegenslagen, toonde TeamNL veerkracht en vakmanschap op de mat.