Oorlog op de Tatami! Israëlische Judoka massaal gemeden Judo Nieuws
Judo Nieuws

Oorlog op de Tatami! Israëlische Judoka massaal gemeden

Oorlog op de Tatami! Israëlische Judoka massaal gemeden
Oorlog op de Tatami! Israëlische Judoka massaal gemeden

Tohar Butbul, de Israëlische Judoka ziet een tweede tegenstander zich terugtrekken uit een wedstrijd tegen hem op de Olympische Spelen. Eerder trok Fethi Nourine uit Algerije zich terug omdat hij weigerde de mat op te gaan tegen een rivaal uit een niet erkent land.

Nu trok de Soedanese Mohamed Abdalrasool zich terug die simpelweg niet kwam opdagen voor zijn wedstrijd met Butbul. Nourine en zijn coach Amar Benikhlef hebben zaterdag hun olympische accreditatie ingetrokken en zijn naar huis gestuurd.

Discriminatie

,,Dit alles is in totale tegenspraak was met de filosofie van de Internationale Judofederatie”, meldt de organisatie. De IJF heeft een strikt non-discriminatiebeleid, waarbij solidariteit wordt bevorderd als een belangrijk principe, versterkt door de waarden van judo”, voegde het eraan toe.

“Judosport is gebaseerd op een sterke morele code, met inbegrip van respect en vriendschap, om solidariteit te bevorderen en we tolereren geen enkele discriminatie, omdat dit indruist tegen de kernwaarden en principes van onze sport.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws