Wedden op MMA en de UFC? Lees er alles over! - Vechtsport Info
Home / Columns / Wedden op MMA en de UFC? Lees er alles over!

Wedden op MMA en de UFC? Lees er alles over!

Gokken opMMA en de UFC? Wat moet je er over weten!

Niet iedereen is bekend met MMA (Mixed Martial Arts) en de UFC (Ultimate Fight Championships). Dit kan je verbazen doordat de sport ontzettend wordt gepromoot, dus leggen wij graag uit wat het inhoudt. Je zou MMA kunnen vergelijken met de tijd van de Romeinen waarbij de Gladiatoren ook diverse vechtstijlen werden gebruikt, maar dan zonder wapens. In het Nederlands betekent MMA vrij vertaald een mix van vecht sportstijlen door elkaar heen. MMA is ook een sport waar veel op gewed wordt, net als in vroeger tijden is vechtport wedden zeer populair.Wedden op MMA en de UFC? En wat moet je er over weten!

Opgericht in de Verenigde Staten

Afkomstig uit de full contact sport van Vale Tudo in Brazilië, werd de UFC opgericht in de Verenigde Staten in 1993 met een minimum aan regels, en werd gepromoot als een wedstrijd om de meest effectieve krijgskunst voor de bestrijding van ongewapende situaties te bepalen.

Het duurde niet lang voordat de strijders realiseerde zich dat als ze wilden concurrerende om een van de beste te zijn, zij zich moeten bekwamen in aanvullende disciplines. UFC vechters begonnen te veranderen in goed allround en evenwichtige vechters die hun tegenstanders staand of op de vloer te bestrijden. Deze mix van vechtstijlen en vaardigheden staat bekend als Mixed Martial Arts (MMA).

Bellator de opkomende concurrent

Vandaag de dag, is de UFC is nog steeds de leidende organisatie in MMA en handhaaft het Universele reglement van Mixed Martial Arts, zonder uitzondering. Alhoewel concurrenten als Bellator snel in opkomst zijn. Met meer dan 40 gevechten per jaar, de UFC heeft de meeste van de top vechters in de wereld. Evenementen die niet alleen in Amerika, maar in veel landen over de hele wereld worden gehouden.

Een UFC gevecht houdt het publiek op de randen van hun stoel door alle verschillende martial arts systemen die worden gebruikt aan de ene kant. Een gevecht begint staande, het doel snel eindigen van het gevecht op de vloer van het Octagon (de achthoekige ring), of tegen de muren – je weet maar nooit! Maakt niet uit welke vechtstijlen worden gebruikt, de manieren om te winnen zijn divers.

UFC als geld machine

In de UFC is veel geld te verdienen, niet alleen voor de vechters, de organisatie zelf maar ook voor fans die wel eens een gokje wagen en wedden op vechtsporten. Waar de vechters miljoenen letterlijk naar binnen tikken, daar kunnen fans wedden op MMA gebruiken om hun bankrekening te spekken en dat geld weer gebruiken om bijvoorbeeld eens in Amerika een UFC wedstrijd bij te wonen. Wij hopen dat onze uitleg je meer info heeft gegeven over MMA. Wil je weten hoe wedden op MMA werkt klik dan hier!

 

Bekijk ook

Elleboog koning maakt gehakt van rivaal in bloedig gevecht

Bloedbad! Elleboog koning maakt gehakt van rivaal | video

Met een paar venijnige elleboogstoten

Boksster Bridges halfnaakt bij weging wedstrijd | video

Boksster Bridges halfnaakt bij weging wedstrijd | video

Ebanie Bridges weet hoe zij de aandacht moet trekken

Van Shaolin monnik tot UFC-ster! 'Dit is de Monkey King'

Van Shaolin monnik tot UFC-ster! ‘Dit is de Monkey King’

Na een training bij Shaolin Masters besloot Song zijn nieuwe MMA-droom na te jagen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page