MMA: Wat is het verschil tussen Bellator en de UFC? - Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA: Wat is het verschil tussen Bellator en de UFC?

MMA: Wat is het verschil tussen Bellator en de UFC?

MMA of Gemengde vechtsporten: Wat is het verschil tussen Bellator en de UFC, bovendien zijn het verschillende vechtorganisaties?

Met andere woorden, doet de bellator iets innovatief, of zijn ze gewoon # 2 naar UFC. Nate Miller, een MMA analist en professionele gokker op MMA wedstrijden zet de zaak eens even voor ons op een rijtje.

MMA of Gemengde vechtsporten: Wat is het verschil tussen Bellator en de UFC, bovendien zijn het verschillende vechtorganisaties?

Het verschil tussen de twee organisaties is heel duidelijk weer te even zegt Nate;

  • De UFC heeft een “matching making” stijl, waardoor mannen in pakken achter de schermen beslissen wie voor de titel vecht.
  • Bellator heeft een “toernooi” stijl, wat betekent dat een vechter 3 maanden in een Bellator-toernooi 3 gevechten moet winnen om een kans op de ​​titel te krijgen.

Verschillende verdien modellen van Bellator versus UFC

UFC heeft een PPV (Pay Per View) bedrijfsmodel. Met betrekking tot al hun shows op Fox, Fox Sports 1 & 2 worden gedekt door hun Fox deal, ze maken geen geld direct uit die show. Hun echte geld komt uit Pay Per View-inkomsten en event gate-bijwoning door fans.

Bellator had een tv-show business model. Dus ze verdienen hun geld door middel van reclame. Plus het feit dat ze al een aantal seizoenen uitverkocht zijn op reclame, en een deal met Spike TV hebben, welke alleen al 100 miljoen abonnees in de Vrenigde Staten hebben, dus moeten ze iets goed doen.

Maar gaan ze de fout in, omdat zij inmiddels ook PPV doen, ik weet niet waarom, het is een dom idee, zegt Nate. Ze winnen thuis als je weet wat ik bedoel. Maar PPV is de wereld van de UFC, en de meeste goedkope fans zullen geen geld betalen op een Bellator PPV betaal zender wanneer de UFC twee keer per maand uitzend.

Marloes Coenen voor Bellator op Spike TV

Ook in Nederland winnnen de beiden MMA organisaties aan populariteit. Zo is MMA kampioene Marloes Coenen aangetrokken om voor de Nederlandse fans de Bellator toernooien te verslaan. Momenteel verblijft zij in New York waar het Bellator Toernooi plaatsvindt waaronder meer Wanderlei Silva tegen Chael Sonnen in de ring staat.

 

Bekijk ook

Elleboog koning maakt gehakt van rivaal in bloedig gevecht

Bloedbad! Elleboog koning maakt gehakt van rivaal | video

Met een paar venijnige elleboogstoten

Boksster Bridges halfnaakt bij weging wedstrijd | video

Boksster Bridges halfnaakt bij weging wedstrijd | video

Ebanie Bridges weet hoe zij de aandacht moet trekken

Van Shaolin monnik tot UFC-ster! 'Dit is de Monkey King'

Van Shaolin monnik tot UFC-ster! ‘Dit is de Monkey King’

Na een training bij Shaolin Masters besloot Song zijn nieuwe MMA-droom na te jagen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page