ONE Championship: Cijfers en feiten over de snelst groeiende vechtsport organisatie – Vechtsport Info
Home / Columns / ONE Championship: Cijfers en feiten over de snelst groeiende vechtsport organisatie

ONE Championship: Cijfers en feiten over de snelst groeiende vechtsport organisatie

ONE Championship oprichter Chatri Sityodtong CEO van het jaar!

ONE Championship is een belangrijke vechtorganisatie in Azië. Ze hebben net Eddie Alvarez getekend, in hun eerste opmerkelijke Amerikaanse ondertekening sinds Ben Askren zijn carrière bij ONE beëindigde.

ONE Championship CEO, Chatri Sityodtong, staat bekend om zijn gedurfde uitspraken. Ze zijn erg goed in het werven van risicokapitaal … maar tot nu toe hebben ze geld verloren, veel geld. Recente rapporten over de ONE financiën onthulden een bedrijf dat zijn beloftes nog moet nakomen.

ONE FC Inkomsten tabel

*Cijfers in Singaporese dollars

Het blijkt dat terwijl hun omzet groeit, de verliezen van ONE ook groeien, met een totaal van bijna $ 93 miljoen (in Singaporese dollars) aan het einde van 2017. Dit zou niet helemaal onbekend zijn, met de UFC die zelf naar verluidt geld verloor in de beginjaren, maar de UFC was een zeldzaamheid omdat het uiteindelijk het roer omgooide. Veel MMA-organisaties hadden niet zoveel geluk, IFL en Elite XC liepen vergelijkbare paden in termen van verliezen voordat ze uiteindelijk werden opgeheven.

ONE FC uitgaven tabel

*Cijfers in Singaporese dollars

ONE is echter in staat geweest bezorgdheden weg te nemen door geld te blijven inzamelen, 2017 af te sluiten met 45 miljoen in de bank en maar liefst 260 miljoen Singaporese dollars op te halen in drie aanbiedingen van aandelen. Bovendien is hun omzet jaar na jaar gestegen, maar niet zo snel als de kosten. ONE besteedt een steeds toenemende stroom geld aan consultants en marketing.

Chatri Sityodtong legde uit hoe dit paste in de strategie van ONE, een iets geavanceerdere versie van ‘Fake it till you make it’, maar met een fanbase.

“Er is geen verschil tussen het bedrijfsmodel van Facebook en het onze. in de eerste paar jaar was alles waar Facebook om gaf gebruikers. Uiteindelijk, toen hun gebruikersbestand enorm was, konden ze naar adverteerders gaan. We geven om fans. (Uiteindelijk) zullen we naar tv zenders en adverteerders gaan. ”

Bereik

“Bereik versus inkomsten genereren is een afweging. We hebben het voordeel gehad van ons kapitaal en nu van beleggers die de wereld op onze manier zien. We willen de zuiverheid van betrokkenheid creëren, schaalgrootte krijgen en vervolgens op grote schaal geld verdienen, ”

Het is een strategie die nog steeds vruchten af zou kunnen werpen en in het belang van de internationale concurrentie voor MMA-strijders als Eddie Alvarez, laten we hopen dat dat zo is.

Bekijk ook

📷 ‘Wonder Woman is ok’: 3e kind UFC-ster McGregor geboren

De McGregor-clan is nu een gezin van 5

Nieuw Judo magazine gelanceerd: ‘Blijf op de hoogte’

Voor de prijs hoef je het als judo fan niet te laten

GOED NIEUWS: Sportscholen mogen weer open

De versoepelingen die voor woensdag gepland staan gaan door,

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page