Home / Columns / GEEF NOOIT OP: 43 jaar Rocky Balboa

GEEF NOOIT OP: 43 jaar Rocky Balboa

Op 21 november 1976 ontmoetten boksfans southpaw Rocky Balboa, uit Zuid-Philadelphia.

Balboa de onoverwogen underdog, die zijn kans van zijn leven greep en zich een weg naar de top vocht, bijna Apollo Creed in een baan om de baan stuurde! Vier decennia later blijft het iconische personage gecreëerd door Sylvester Stallone populair bij miljoenen die zich aangetrokken voelen tot de geschiedenis van vastberadenheid, wilskracht en vechten tegen de kans om te triomferen.

Het bereik dat “Rocky” heeft is internationaal en de film dient als een rijk onderdeel van de Amerikaanse cultuur. Het is net zo representatief voor Philadelphia geworden als de Franklin Bell of Freedom van Benjamin.

Geef nooit op

Rocky vereeuwigde de trappen in de Museum Art of Philadelphia, die nu een enorme, zo niet kalmerende toeristische attractie zijn. Wat zouden ze nog meer kunnen weten behalve … de “Rocky steps!”

‘Rocky’ wordt in de geschiedenis gepresenteerd als de underdog, die ondanks alles barrières en obstakels moedig weet te verslaan. Hij is een bron van inspiratie geworden voor duizenden vechters in de hele wereld. Het motto van Rocky is: “GEEF NOOIT OP!”

Bekijk ook

Muurschildering Ramon Dekkers tegenhouden ivm link met motorclub Satudarah

IN MEMORIAM: Kickboks en Muay Thai legende Ramon Dekkers

Naast een glansrijke carrière in het Muay Thai

Veronica gaat GLORY-evenementen uitzenden

Talpa maakt haar vechtsport belofte meer dan waar (column)

Goddank voor John de Mol en zijn Talpa

Dit wordt de tegenstander van Badr Hari in juni?

Donderdag maakte GLORY Kickboxing bekend