Home / Columns / GEEF NOOIT OP: 43 jaar Rocky Balboa

GEEF NOOIT OP: 43 jaar Rocky Balboa

Op 21 november 1976 ontmoetten boksfans southpaw Rocky Balboa, uit Zuid-Philadelphia.

Balboa de onoverwogen underdog, die zijn kans van zijn leven greep en zich een weg naar de top vocht, bijna Apollo Creed in een baan om de baan stuurde! Vier decennia later blijft het iconische personage gecreëerd door Sylvester Stallone populair bij miljoenen die zich aangetrokken voelen tot de geschiedenis van vastberadenheid, wilskracht en vechten tegen de kans om te triomferen.

Het bereik dat “Rocky” heeft is internationaal en de film dient als een rijk onderdeel van de Amerikaanse cultuur. Het is net zo representatief voor Philadelphia geworden als de Franklin Bell of Freedom van Benjamin.

Geef nooit op

Rocky vereeuwigde de trappen in de Museum Art of Philadelphia, die nu een enorme, zo niet kalmerende toeristische attractie zijn. Wat zouden ze nog meer kunnen weten behalve … de “Rocky steps!”

‘Rocky’ wordt in de geschiedenis gepresenteerd als de underdog, die ondanks alles barrières en obstakels moedig weet te verslaan. Hij is een bron van inspiratie geworden voor duizenden vechters in de hele wereld. Het motto van Rocky is: “GEEF NOOIT OP!”

Bekijk ook

Ludus Alliance: ‘Athletic Martial Arts Tournament’

Voor de eerste keer in de geschiedenis zullen atleten uit Nederland en Israël het tegen ...

Nederlandse Kickboks wereldkampioenen onzichtbaar (column)

Nederland heeft een groot aantal getalenteerde kickboksers, waarvan twee van de bekende namen op 21 december tegenover elkaar staan, Rico Verhoeven en Badr Hari.

VIDEO: Chili Con Carne en MMA-vechten gaan niet samen

Een MMA-gevecht vergt heel wat van een lichaam