De slimme zet van Glory: 'Hier gaan de fans blij van worden' - Vechtsport Info
Home / Columns / De slimme zet van Glory: ‘Hier gaan de fans blij van worden’

De slimme zet van Glory: ‘Hier gaan de fans blij van worden’

De slimme zet van Glory: 'Hier gaan de fans blij van worden'

Glory Kickboxing is even geliefd als vergruisd, echter na de teloorgang vorig jaar en een faillissement lijkt de kickboks organisatie terug waar zij was, aan de top van de sport. Een nieuw team, aangepast management en goede matchmaking die er voor lijken te zorgen dat het kickboksen terug is waar het hoort.

Gisteren werd bekend dat Glory, veteraan Alistair Overeem voor een langere termijn op contract heeft binnen gehaald. Het nieuws werd goed ontvangen binnen de vechtsport wereld en de stap lijkt goed doordacht. Met de komst van Overeem doet Glory een slimme zet, de UFC-legende kan rekenen op veel fans wereldwijd die ongetwijfeld de topvechter zullen volgen naar het kickboksen.

Niet alleen de fans die Overeem mee brengt zal voor voor Glory goed zijn als het aankomt op Pay Per View verkopen, ook zal een confrontatie met Rico Verhoeven of Badr Hari voor veel publiciteit gaan zorgen. ,,Als Rico en Alistair tegenover elkaar zitten in een talkshow zoals bij Humberto, dat geeft flink wat cachet en de fans zullen er van smullen”, zegt een ingewijde.

Die kin

,,Met Overeem haalt Glory dan ook een echt zwaargewicht binnen, niet een vechter die eigenlijk in het licht-zwaargewicht vecht en een stap omhoog zou maken om tegen Rico te knokken. ” Spektakel en sensatie verzekert in de ring. Wel vragen de fans en sommige insiders zich af hoe de kaak van Overeem zich zal houden. De MMA-legende staat niet bepaald bekend om zijn stevige kin.

Hoe het ook zij Glory maakt grote stappen de afgelopen maanden, met top events die eind vorig jaar in december al werd ingeluid. Wanneer Overeem zijn debuut maakt is niet bekend, wel dat 17 juli al een kaskraker van gepland staat met een line-up waar de fans blij van worden.

Bekijk ook

Hoe laat vecht Rico tegen Jamal vanavond: ‘Gratis kijken’

Vandaag 23 oktober is het dan zover

Genadeklap! ‘Jamal’s kans tegen Rico is nu’ (video)

De stand tussen Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik is 1-1

Hesdy mag niet naar Glory! ‘Tijd voor actie’

Laat het me weten...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page