Home / Columns / Column: sommige vechters liegen over hun debuut in een andere vechtsport

Column: sommige vechters liegen over hun debuut in een andere vechtsport

MMA al olympische sport

Iedereen kent de aankondigingen wel, Jan X maakt zijn MMA-debuut tegen Karel X. Maar wat is een debuut en klopt het wel wat er wordt aangekondigd?

Het zal je maar overkomen, je staat in de ring of een MMA-kooi en verwacht een debutant tegenover je, maar achteraf blijkt dat deze al veel eerder een paar partijen heeft gedraaid. Geen fictie maar het komt in de praktijk vaker voor dan gedacht.

Zo werd ik laatst gewezen op een MMA-partij tussen twee vechters waarvan een internationaal al en flinke carrière achter de rug heeft. De tegenstander zou een debutant zijn, maar versloeg de ervaren vechter met vlag en wimpel. Beginners geluk of bedrog?

Andere naam

Nader onderzoek leerde dat de zogenaamde debutant (een ervaren kickbokser), al meerdere MMA-partijen had gevochten. Ik hoor u denken waarom is dat niet opgevallen, heel simpel men gebruikte een andere (valse) naam. Na wat speurwerk via social media en Youtube kwamen al heel snel MMA partijen naar boven met deze vechter en beelden liegen niet.

Zelfs een professionele website, in dit geval Tapology die de resultaten bijhoudt van MMA-vechters had deze vechter met de valse naam opgenomen. Men hanteert geen gezicht herkenning software dus bedrog is simpel. Een en ander speelde zich af in het lokale circuit, waar wel een internationale ster de moeite nam om het gevecht aan te gaan.

Wat is uw mening, moet het kunnen onder een andere naam ervaring op te doen en zich voor te doen als debutant?

 

Bekijk ook

Gevaar uit Azië? ONE Championship koopt Nederlandse vechters op

ONE Championship lijkt op ramkoers, de organisatie koopt de ene na de andere Nederlandse vechter op.

Douche in de sportschool niet ‘zonder’ slippers (Column)

Je zult nooit meer blootsvoets in de sportschool douchen nadat je dit hebt gelezen Er ...

Bibob: waarom kickboksen wel en voetbal niet? (column)

De Wet Bibob staat voor de ‘Wet Bevordering Integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur’. Bibob is ...

REGIO NIEUWS UITGELICHT