12-jarige Mike Tyson sloeg volwassen mannen knock-out! Van amateur naar zwaargewicht kampioen Columns
Columns

12-jarige Mike Tyson sloeg volwassen mannen knock-out! Van amateur naar zwaargewicht kampioen

12-jarige Mike Tyson sloeg volwassen mannen knock-out! Van amateur naar zwaargewicht kampioen

Mike Tyson, op 12-jarige leeftijd, wist al volwassen mannen knock-out te slaan, dankzij zijn ongelooflijke vechtvaardigheden. Hij werd vaak gepest vanwege zijn hoge stem en spraakgebrek, maar dit motiveerde Tyson om zich te verdedigen.

De latere bokslegende Tyson ontdekte zijn gave voor vechten nadat hij zijn pestkoppen had aangepakt. Helaas leidde zijn betrokkenheid bij geweld en het straatleven tot veel problemen, resulterend in 38 arrestaties voor zijn 13e verjaardag.

Zijn criminele gedrag bracht Tyson naar de Tryon School for Boys, een heropvoedingsschool in New York. Daar ontmoette hij Bobby Stewart, een jeugdgevangenisbegeleider en voormalig amateur bokskampioen, die besloot hem te trainen als bokser op voorwaarde dat hij zijn vaardigheden niet tegen andere kinderen zou gebruiken.

Stewart zag het bijzondere talent van Tyson en trainde hem intensief. Zijn uitzonderlijke boksvaardigheden vielen op, waardoor hij in contact kwam met bokslegende Constantine "Cus" D'Amato en ervaren trainer Teddy Atlas. Atlas herinnerde zich hoe Tyson als 12-jarige volwassen mannen neerhaalde en prees zijn ongekende stoten en kracht.

Mike Tyson domineerde al jong de ring

In zijn tienerjaren nam Tyson deel aan amateurgevechten en leerde hij te vechten tegen oudere tegenstanders. Hij domineerde Junior Olympic Games, versloeg tegenstanders binnen enkele seconden en werd bekend om zijn verwoestende linkerhoek. Na een indrukwekkend amateurparcours maakte Tyson op 18-jarige leeftijd zijn professionele debuut en liet meteen zien dat hij een krachtige bokser was.

Hij werd getraind door D'Amato, die later stierf, en later door Kevin Rooney. Op 20-jarige leeftijd werd Tyson de jongste zwaargewicht bokskampioen in de geschiedenis, en hij zou uitgroeien tot een legendarische bokser met een indrukwekkend record van 50 overwinningen, waarvan 44 door knock-out, en twee no-contests.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws